Šport > Kolesarstvo
583 ogledov

Roglič o soboti še ni želel govoriti

Primož Roglič Profimedia
Primož Roglič z jubilejno zmago potrdil vlogo favorita za dirko po Lombardiji.

Slovenski kolesarski as Primož Roglič je prišel še do svoje jubilejne, 60. zmage v sicer kratki profesionalni karieri. Kolesar Jumbo-Visme je dobil 102. izvedbo najstarejše enodnevne klasike, 199 kilometrov dolgo dirko Milano-Torino, ki se je končala s 4,9 km dolgim vzponom na Supergo.

Olimpijski prvak v kronometru je na vzponu za 12 sekund premagal Britanca Adama Yatesa, tretje mesto pa je v zadnjih metrih izgubil Tadej Pogačar, prehitel ga je njegov bodoči klubski kolega pri ekipi UAE Emirates, Portugalec Joao Almeida.

Primož Roglič Milano - Torino Šport Roglič do zmage na najstarejši dirki, Pogačar četrti

"Vesel sem, kako se je izteklo. Od samega začetka je bila dirka težka, a sem jo s pomočjo ekipe nadzoroval. Odločil je vzpon, pričakoval sem, da me bo Yates napadel, nikoli pa ne moreš vedeti, kako se bodo na to odzvale noge. Na srečo so se dovolj dobro, da sem ga dohitel, nato pa tudi prehitel. Ne bi še govoril o glavni dirki italijanske turneje, dirke po Lombardiji, najprej se moram dobro odpočiti po tej preizkušnji," je prirediteljem po zmagi dejal Roglič.

Primož Roglič | Avtor: Profimedia Profimedia

Ta se bo v soboto s tekmeci zdaj pomeril na eni izmed petih največjih enodnevnih dirk v svetu kolesartsva. Dirka po Lombardiji, poleg nje med pet spomenikov kolesarstva sodijo še Milano - San Remo, dirka po Flandriji, Pariz - Roubaix in Liege - Bastogne - Liege, se bo tokrat začela v Comu in končala v Bergamu, zadnja štiri leta je potekala v nasprotni smeri na relaciji Bergamo - Como. To bo 115. izvedba Il Lombardie, dolga bo 243 kilometrov.

Doslej Slovenci na dirki po Lombardiji še niso slavili, edini zmagi na spomenkih kolesarstva sta zabeležila Roglič in Pogačar. Prvi je Liege - Bastogne - Liege dobil leta 2020, drugi pa letos.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice