Šport > Kolesarstvo
29913 ogledov

Naš zlati junak razkril, kako so ga prepričevali, naj ne nastopi na OI

Primož Roglič Epa
Primož Roglič je belgijskim novinarjem razkril zanimivo zgodbo.

Aktualni olimpijski prvak v vožnji na čas Primož Roglič ima za sabo neverjeten konec sezone. Po zlati olimpijski medalji v kronometru se je namreč udeležil Dirke po Španiji, katero je dobil še tretjič zapored (mimogrede je nanizal še štiri etapne zmage), v vlogi pomočnika je na Svetovnem prvenstvu zasedel 48. mesto, vse skupaj pa je končal z zmagama na Dirki po Emilii in dirki Milano-Torino ter četrtim mestom na legendarni klasiki po Lombardiji.

Je zagotovo najbolj vroč kolesar na svetu, tako da niti ne preseneča, da je tarča številnih medijev, ki si želijo od njega najnovejših novic in zanimivih zgodb. Prav do slednjih pa se je dokopal belgijski Het Nieuwsblad, katerega je predvsem zanimalo Rogličevo mnenje o dogajanju z Woutom van Aertomobenem pa se je Primož dotaknil tudi nekaterih drugih tem.

Wout Van Aert in Primož Roglič O kolegu Šport Roglič brutalno iskreno: "Van Aert in Evenepoel se mi včasih prav smilita"

Tako je recimo razkril, da oktobra praktično nič več ne trenira, saj so vsi glavni cilji sezone že za njim, da pa svojo pripravljenost ohranja zgolj s tekmovanjem: "V tem delu sezone to deluje. Leto je skoraj mimo. Živim od dirke do dirke. Ne treniram veliko," je pojasnil Roglič, ki je za slovensko javnost verjetno najbolj zanimivo temo prihranil za konec.

Na koncu je namreč razkril, da bi bila bera slovenskih medalj na Olimpijskih igrah v Tokiu skoraj okrnjena za eno zlato odličje, saj ni veliko manjkalo, da na zgodovinskem kronometru za slovenski šport sploh ne bi nastopil.

Primož Roglič | Avtor: Epa Epa

Potem ko je bilo že odločeno, da Primož razen na cestni dirki zastopa slovenske barve tudi na kronometru, se je namreč po ne najuspešnejšem nastopu na cestni dirki slišal s svojim trenerjem Marcom Lambertsom, kateri ga je želel prepričati, naj se po tako slabi predstavi odpove nastopu v kronometru.

Roglič ga je na srečo ignoriral in se odločil, da vendarle poizkusi... Končalo se je z eno najbolj suverenih zmag v zgodovini Iger ter zlatim odličjem za Slovenijo!

Primož Roglič "Kolesarstvo je..." Šport Roglič glavni junak ene najbolj legendarnih športnih izjav vseh časov
Komentarjev 1
  • George_Herrera 14:05 10.oktober 2021.

    Prvi mesec sem od tega preprostega spletnega gospodinjskega dela prejel 26391. To delo je na spletu in je delno ali v zaključnem obdobju zelo enostavno, samo sledite navodilom na tem blogu ... >>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑫𝒐𝒖𝑰𝒏𝒄𝒐𝒎𝒆.𝐜𝐨𝐦

Sorodne novice