Šport > Kolesarstvo
20235 ogledov

Rogličev šef razkril novici, ki bosta navdušili Primoža

Tom Dumoulin in Primož Roglič Profimedia
Vodja Jumbo-Visme Richard Plugge je razkril, da bi se v postavo za Dirko po Franciji 2022 lahko vrnil tudi Tom Dumoulin ter da je še vedno glavni cilj, ne glede na van Aertovo želje, osvojitev rumene majice.

Nizozemski kolesarski zvezdnik Tom Dumoulin, ki je po svojem prestopu k Jumbo-Vismi ter težavah s poškodbami izgubil status kapetana ekipe, se je v preteklosti že popolnoma predal moštvu ter opravil odlično delo za svojega prijatelja in sotekmovalca Primoža Rogliča, a je pred začetkom sezone 2021 šokiral z novico, da se vsaj začasno umika iz sveta kolesarstva.

V lanski sezoni tako ni nastopil na nobeni izmed velikih tritedenskih dirk, ko pa se je po polovici leta vrnil, je prikazal nekaj izjemnih nastopov, med drugim je postal državni prvak ter olimpijski podprvak v kronometru (na slednjem je zaostal prav za Rogličem), odličen pa je bil tudi na Dirki po Beneluksu, ko je stopničke iz rok izpustil šele v zadnji etapi.

Tom Dumoulin in Primož Roglič | Avtor: Profimedia Profimedia

Nekdanji zmagovalec največjih dirk na svetu je nato septembra zaradi poškodbe predčasno zaključil sezono, a je vseeno v teh treh mesecih dokazal, da je še vedno eden najboljših kronometristov in kolesarjev na svetu ter da lahko svoji ekipi pride še kako prav. Morda ga slednja celo vključi v svojo postavo pri novem poizkusu naskoka na Tour.

Nizozemci imajo pred sabo tako zelo težko delo, obenem pa se ne smejo zmotiti niti pri izbiri pomočnikov, saj je trasa dirke tokrat izjemno pestra, pri Jumbo-Vismi pa morajo tako najti kolesarje, ki bodo svojega kapetana (ali kapetane) najbolje zaščitili v strmih gorah, na odprtih in vetrovnih planjavah, na granitnih kockah severne Francije...

"Imeli bomo vsega po malo. Dirkali bomo v vetru, po tlakovcih, na nekaj lepih zaključnih vzponih, obenem pa bo veliko tudi kilometrov vožnje na čas. Zagotovo bomo imeli že na prvi etapi priložnost, da oblečemo rumeno majico," je po razkritju proge za Het Laatste Nieuws izjavil Richard Plugge.

Richard Plugge | Avtor: Epa Epa

Njegova ekipa Jumbo-Visma sicer že tradicionalno dosti vnaprej določi postavo za Dirko po Franciji, tako da je bila v zadnjih dveh letih osmerica kolesarjev razkrita že pred začetkom nove sezone. Slednja se je nato spreminjala le v primeru kakšnih poškodb, ali nepredvidenih dogodkov, kot je bil Dumoulinov umik iz kolesarstva.

Po razkritju trase za prihodnje leto je tako novinarje zanimalo, če ima Plugge že izbrano osmerico kolesarjev, ki jo bo poslal v lov za prvo skupno zmago v zgodovini ekipe. Nizozemec je razkril, da postava še ni določena, a je namignil, da bi se v ekipi prav lahko znašel tudi Dumoulin, ki je leta 2020 skoraj pomagal pripeljati Rogliča do skupne zmage.

Tom Dumoulin in Primož Roglič | Avtor: Epa Epa

"Še vedno se nismo odločili, koga bomo vzeli, toda imamo dosti kolesarjev, ki bi nam lahko prišli prav. Med drugimi tudi Tom Dumoulin," je pustil vrata za svojega superzvezdnika odprta Plugge. Nizozemec je lani še kako manjkal, saj se odlično znajde na vseh terenih in bi zelo verjetno varoval Primoža tudi v zaključku etape, ko se je moral čisto sam boriti za prostor. Vsi vemo, kako se je končalo...

Zanimivo pa bo tudi videti, kakšna bo strategija Nizozemcev na Dirki po Franciji, saj je Wout van Aert jasno naznanil, da ga zanima zelena majica na tej sloviti dirki, a obenem si ekipa nikakor ne sme dopustiti, da bo belgijski šampion dirkal za svoj (dejansko nepomemben, če gledamo širšo sliko) cilj, obenem pa bo Rogliča, favorita za skupno zmago, pustil ponovno tako izpostavljenega in osamljenega, kot je bil lani, ko je prišlo do usodnega trka.

Wout van Aert | Avtor: Epa Epa

"Če Wout pravi, da si želi iti po zeleno majico, bomo videli, če in kako, bomo to vključili v naš načrt. Toda glavni cilj ekipe je zagotovo zmaga na Dirki po Franciji. V Parizu si želimo rumeno majico," je zaključil Plugge.

Pred vodstvom Jumbo-Visme je tako zelo težka naloga, ko se bo moralo odločiti, katerih osem kolesarjev prijaviti na dirko. Vsekakor pa nas v želji, da Primož končno osvoji to tako željeno rumeno majico, lahko le veseli, da v ekipi ponovno resno računajo tudi na njegovega zvestega prijatelja in pomočnika, Toma Dumoulina.

Komentarjev 2
  • Amy_Hill 12:28 17.oktober 2021.

    Prvi mesec sem od tega preprostega spletnega gospodinjskega dela prejel 26391. To delo je na spletu in je delno ali v zaključnem obdobju zelo enostavno, samo sledite navodilom na tem blogu ... >>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑫𝒐𝒖𝑰𝒏𝒄𝒐𝒎𝒆.𝐜𝐨𝐦

  • janez12 21:22 16.oktober 2021.

    Domulen je dobra izbira. Če pa bosta v ekipi WvA in še Gronewegen, pa adijo Tour. Ker Pogija in UAE ne bodo premagali.

Sorodne novice