Šport > Kolesarstvo
3820 ogledov

"Moje telo ne zdrži več"

peter vakoč Epa
Čeh Petr Vakoč je pri 29 letih končal kariero profesionalnega kolesarja.

Češki kolesar Petr Vakoč, nazadnje član ekipe Alpecin-Fenix, se je odločil, da konča svojo kariero. "Moje telo prosi za odmor. Naporov ne zdrži več," je prek spletnih omrežij sporočil Vakoč, zmagovalec sedmih dirk najvišje ravni, ki je letos na Touru pomagal Mathieuju van der Poelu, Nizozemec je nekaj časa nosil celo rumeno majico vodilnega.

Nesreča, Tour de France Na sodišču Šport Takšna kazen grozi gledalki, ki je povzročila padec na Touru

"Da sem bil del rumene zgodbe, si štejem v veliko čast, to je bil zame velik uspeh. Toda moja največja zmaga je to, da sem se po hudi nesreči na treningu sploh vrnil na dirke najvišje ravni," je dejal Vakoč, ki ga je leta 2018 na treningu v Južnoafriški republiki zbil tovornjak, posledica nesreče je bilo šest zlomljenih vretenc, več operacij in dolgo okrevanje.

"Lahko sem srečen, da sem živ. Sem pa svoji karieri doživel svoje sanje, si ustvaril prijateljstva za vse življenje, res sem užival. Zdaj pa je čas, da se posvetim drugim rečem," je še dejal Vakoč.

Tadej Pogačar Kakšne besede! Šport Pogačar razkril svoje načrte ter navdušil slovensko javnost

peter vakoč | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.