Pretres v Arsenalu! Emery že bivši, znan tudi njegov naslednik!

Foto: Epa
Foto: Epa
Poraz proti Eintracht Frankfurtu je izbil sodu dno.
Oglej si celoten članek

Španski nogometni strokovnjak Unai Emery ni več trener londonskega Arsenala. Čelnikom Topničarjev je prekipelo po četrtkovem porazu v petem krogu evropskega pokala proti nemškemu Eintrachtu iz Frankfurta z 1:2.

Emery je bil sicer že dalj časa na udaru kritik, vse glasnejše pa so bile zahteve po njegovem odhodu iz tega slovitega londonskega kluba. Topničarji namreč na zadnjih sedmih tekmah na domačem in mednarodnem prizorišču sploh niso okusili slasti zmage, kar se je nazadnje zgodilo leta 1992, ko jih je vodil Škot George Graham.

Arsenal pa sicer že celo sezono kaže dokaj povprečne predstave. V elitnem angleškem ligaškem tekmovanju premier league je na osmem mestu. Na trinajstih odigranih tekmah je dosegel štiri zmage, šestkrat igral neodločeno in doživel tri poraze.

V skupinskem delu evropske lige je pred zadnjim krogom resda v vodstvu z desetimi točkami, a lahko se zgodi, da bo ostal brez izločilnih tekem. Drugouvrščeni Eintracht zaostaja točko, tretjeuvrščeni belgijski Standard iz Liega pa tri točke.

Arsenal bo v zadnjem krogu, 12. decembra, gostoval v Belgiji, Eintracht pa bo gostil portugalski Guimaraes.

Atletico Madrid - Barcelona
Nedelja, 1.12.2019, ob 20:55 na SK1.

Po koncu četrtkove tekme na Emirates Stadium v Londonu je španski strokovnjak doživel "koncert žvižgov", nezadovoljni privrženci londonskega kluba pa so v rokah držali transparente z napisom Emery odidi.

Španec je v London prišel lani, ko je na tem položaju zamenjal Francoza Arsena Wengerja, ki je kar 22 let vodil Arsenal. Pred tem je 48-letni Emery treniral španske ekipe Almeria, Valencia in Sevilla, ruski Spartak iz Moskve in francoski PSG.

Po španskem trenerju je po zadnji tekmi sicer močno udarila tudi ena največjih ikon Topničarjev, nekdanji branilec Martin Keown, ki je kar preko televizije zahteval Emeryjevo slovo: "To je forma, s kakršno se izpada iz lige! Sno na poti v prepad! Selekcija igralcev, motiviranje, menjave, same partije nogometašev... Nič ni na nivoju. Še malo, pa bo vse skupaj izgledalo rakasto!"

Angleški mediji poročajo, da se je uprava kluba takoj po tekmi odločila za drastično potezo, Španca pa so obvestili, da je v petek na sporedu sestanek, katerega se mora udeležiti. V petek dopoldne je bil tako tudi uradno obveščen, da ni več trener Topničarjev.

Znano pa je tudi že, kdo bo vsaj začasno prevzel vodenje Arsenala. To naj bi bil legendarni švedski nogometaš ter nekdanji ljubljenec Arsenalovih navijačev, Fredrik Ljungberg, ki naj bi ekipo vodil že v nedeljo na gostovanju pri Norwichu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.