Enajsti zaporedni poraz Tajfuna

Foto: ABA/MZT Skopje/Petr Stijanovski
Foto: ABA/MZT Skopje/Petr Stijanovski
Košarkarji Tajfuna so v 25. krogu lige Aba izgubili z MZT Skopjem s 70:77 (22:21, 47:39, 59:61).
Oglej si celoten članek

Slovenski državni prvaki so v ligi Aba doživeli enajsti zaporedni poraz, tako da krog pred koncem ostajajo pri sedmih zmagah - toliko so jih imeli v začetku decembra - in zadnjem mestu na razpredelnici. Temu se lahko teoretično še izognejo v zadnjem krogu, a za to potrebujejo zmago doma proti Igokeji ter dva poraza Sutjeske (Budućnost, Zadar), s katero imajo boljše medsebojno razmerje.

Šentjurčani so tudi na gostovanju v Makedoniji drago prodali svojo kožo. Tako kot že nekajkrat v tej sezoni so bili večino tekme enakovreden nasprotnik, v odločilnih zadnjih minutah pa niso znali izkoristiti naleta oziroma dobre igre. V Skopju so imeli tri minute pred koncem le tri točke zaostanka.

Pri izidu 70:67 je imel Tajfun dva napada za izenačenje ali minimalni zaostanek. V prvem je Jacob Parker zgrešil dva 'zicerja', v drugem pa Sandi Čebular polaganje na drugi obroč. Gostitelji, ki se jim je šlo za zmago, saj so se z njo rešili skrbi pred izpadom, so ponujeno izkoristili in slavili s 77:70.

Ceola Clark je imel zbral 16 točk, 6 podaj in 5 skokov, Parker 14 točk in 12 skokov, Čebular pa je dosegel 11 točk (trojke 1:6).

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.