Šport > Košarka
52 ogledov

Enajsti zaporedni poraz Tajfuna

MZT, Tajfun ABA/MZT Skopje/Petr Stijanovski
Košarkarji Tajfuna so v 25. krogu lige Aba izgubili z MZT Skopjem s 70:77 (22:21, 47:39, 59:61).

Slovenski državni prvaki so v ligi Aba doživeli enajsti zaporedni poraz, tako da krog pred koncem ostajajo pri sedmih zmagah - toliko so jih imeli v začetku decembra - in zadnjem mestu na razpredelnici. Temu se lahko teoretično še izognejo v zadnjem krogu, a za to potrebujejo zmago doma proti Igokeji ter dva poraza Sutjeske (Budućnost, Zadar), s katero imajo boljše medsebojno razmerje.

Šentjurčani so tudi na gostovanju v Makedoniji drago prodali svojo kožo. Tako kot že nekajkrat v tej sezoni so bili večino tekme enakovreden nasprotnik, v odločilnih zadnjih minutah pa niso znali izkoristiti naleta oziroma dobre igre. V Skopju so imeli tri minute pred koncem le tri točke zaostanka.

Pri izidu 70:67 je imel Tajfun dva napada za izenačenje ali minimalni zaostanek. V prvem je Jacob Parker zgrešil dva 'zicerja', v drugem pa Sandi Čebular polaganje na drugi obroč. Gostitelji, ki se jim je šlo za zmago, saj so se z njo rešili skrbi pred izpadom, so ponujeno izkoristili in slavili s 77:70.

Ceola Clark je imel zbral 16 točk, 6 podaj in 5 skokov, Parker 14 točk in 12 skokov, Čebular pa je dosegel 11 točk (trojke 1:6).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.