Eno zlato na Norveško, drugo v Avstrijo

Foto: Žurnal24 Avstrijsko slavje na ekipni tekmi nordijskih kombinatorcev. (Foto: Reuters)
Petek je bil na nordijskem SP v Oslu dan za moško štafeto in ekipno tekmo nordijskih kombinatorcev. V štafeti je šlo zlato Norvežanom. Med ekipami svetovni prvaki Avstrijci, Slovenci deseti.
Oglej si celoten članek

Norveški smučarski tekači v postavi Martin Johnsrud Sundby, Eldar Rönning, Tord Asle Gjerdalen in Petter Northug so na svetovnem prvenstvu nordijskih smučarjev v Oslu osvojili zlato medaljo v štafeti 4 x 10 kilometrov in tako ubranili naslov svetovnih prvakov iz Libereca. Srebro so osvojili Švedi, bron pa je pripadel Nemcem. Slovenija nima svoje štafetne ekipe.

Slovenski kombinatorci deseti
Z ekipno tekmo na veliki skakalnici so svoje nastope na svetovnem prvenstvu v Holmenkollnu končali kombinatorci. Zadnjo zlato kolajno so osvojili Avstrijci, ki so v samem zaključku ugnali Nemce in s tem ponovili uspeh s tekmovanja na mali skakalnici. Da so dobitniki kolajn isti kot na prvi tekmi, so s tretjim mestom poskrbeli Norvežani. Slovenci v postavi Gašper Berlot, Mitja Oranič, Jože Kamenik in Marjan Jelenko so bili deseti, dve mesti slabši kot na mali skakalnici, po skokih so bili celo šesti.

Nordijsko SP, Oslo, štafeta, 4 x 10 km (M):

1. Norveška 1:40:10,2 (Martin Johnsrud Sundby, Eldar Rönning, Tord Asle Gjerdalen, Petter Northug)
2. Švedska +0:01,3 (Daniel Rickardsson, Johan Olsson, Anders Södergren,
Marcus Hellner)
3. Nemčija +0:05,7 (Jens Filbrich, Axel Teichmann, Franz Göring, Tobias Angerer)
4. Finska +0:15,0
5. Italija +0:31,3
6. Japonska +1:39,2
7. Rusija +2:36,1
8. Češka +2:58,0

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.