Šport
7 ogledov

Eno zlato na Norveško, drugo v Avstrijo

Avstrijsko slavje na ekipni tekmi nordijskih kombinatorcev. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Petek je bil na nordijskem SP v Oslu dan za moško štafeto in ekipno tekmo nordijskih kombinatorcev. V štafeti je šlo zlato Norvežanom. Med ekipami svetovni prvaki Avstrijci, Slovenci deseti.

Norveški smučarski tekači v postavi Martin Johnsrud Sundby, Eldar Rönning, Tord Asle Gjerdalen in Petter Northug so na svetovnem prvenstvu nordijskih smučarjev v Oslu osvojili zlato medaljo v štafeti 4 x 10 kilometrov in tako ubranili naslov svetovnih prvakov iz Libereca. Srebro so osvojili Švedi, bron pa je pripadel Nemcem. Slovenija nima svoje štafetne ekipe.

Slovenski kombinatorci deseti
Z ekipno tekmo na veliki skakalnici so svoje nastope na svetovnem prvenstvu v Holmenkollnu končali kombinatorci. Zadnjo zlato kolajno so osvojili Avstrijci, ki so v samem zaključku ugnali Nemce in s tem ponovili uspeh s tekmovanja na mali skakalnici. Da so dobitniki kolajn isti kot na prvi tekmi, so s tretjim mestom poskrbeli Norvežani. Slovenci v postavi Gašper Berlot, Mitja Oranič, Jože Kamenik in Marjan Jelenko so bili deseti, dve mesti slabši kot na mali skakalnici, po skokih so bili celo šesti.

Nordijsko SP, Oslo, štafeta, 4 x 10 km (M):

1. Norveška 1:40:10,2 (Martin Johnsrud Sundby, Eldar Rönning, Tord Asle Gjerdalen, Petter Northug)
2. Švedska +0:01,3 (Daniel Rickardsson, Johan Olsson, Anders Södergren,
Marcus Hellner)
3. Nemčija +0:05,7 (Jens Filbrich, Axel Teichmann, Franz Göring, Tobias Angerer)
4. Finska +0:15,0
5. Italija +0:31,3
6. Japonska +1:39,2
7. Rusija +2:36,1
8. Češka +2:58,0

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.