EP v štirih državah

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Evropsko prvenstvo v košarki, ki bi ga morala gostiti Ukrajina, bo potekalo v Franciji, Nemčiji, Latviji in na Hrvaškem.
Oglej si celoten članek

Fiba Europe je sporočila, kje bodo potekale tekme evropskega prvenstva 2015. Nosilka EP bo Francija, dvoboje v skupini bo gostil Montpellier, finalni del pa Lille z dvorano za 27.000 gledalcev, tekme predtekmovanja pa bodo še v Latviji (Riga), Nemčiji (Berlin) in na Hrvaškem (Zagreb). 

"To je pomemben trenutek v zgodovini evropske košarke, saj nismo glasovali le o enem prireditelju prvenstva, temveč smo ustvarili nov koncept s kar štirimi gostiteljicami tekmovanja," je dejal predsednik Fibe Europe Turgay Demirel in dodal: "Vse kandidature so bile odlične, izbira je bila zelo težka."

"Prisotnih je veliko čustev. Gre za zgodbo, ki se je začela leta 2010 skupaj z Nemčijo in vesel sem, da se je končno zgodila," je bil presrečen predsednik francoske košarkarske zveze Jean-Pierre Siutat in pripomnil: "Moramo začeti delati."

Po lanskem EP v Sloveniji, kjer so zmagali prav Francozi, bi moralo naslednje srečanje najboljših evropskih košarkarskih ekip potekati v Ukrajini, a so tej državi zaradi negotovih političnih razmer in bojev v vzhodnem delu tekmovanje odvzeli. Na začetku je kar 16 košarkarskih zvez izrazilo pripravljenost, da nadometi Ukrajino, uradno pa jih je kandidiralo osem: Hrvaška, Finska, Francija, Nemčija, Izrael, Larvija, Poljska in Turčija. EuroBasket 2015 bo potekal od 5. do 20. septembra.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.