Šport
45 ogledov

EP v štirih državah

(Francija - Litva) eurobasket finale Parker Pietrus Diaw Ajinca Batum Saša Despot
Evropsko prvenstvo v košarki, ki bi ga morala gostiti Ukrajina, bo potekalo v Franciji, Nemčiji, Latviji in na Hrvaškem.

Fiba Europe je sporočila, kje bodo potekale tekme evropskega prvenstva 2015. Nosilka EP bo Francija, dvoboje v skupini bo gostil Montpellier, finalni del pa Lille z dvorano za 27.000 gledalcev, tekme predtekmovanja pa bodo še v Latviji (Riga), Nemčiji (Berlin) in na Hrvaškem (Zagreb). 

"To je pomemben trenutek v zgodovini evropske košarke, saj nismo glasovali le o enem prireditelju prvenstva, temveč smo ustvarili nov koncept s kar štirimi gostiteljicami tekmovanja," je dejal predsednik Fibe Europe Turgay Demirel in dodal: "Vse kandidature so bile odlične, izbira je bila zelo težka."

"Prisotnih je veliko čustev. Gre za zgodbo, ki se je začela leta 2010 skupaj z Nemčijo in vesel sem, da se je končno zgodila," je bil presrečen predsednik francoske košarkarske zveze Jean-Pierre Siutat in pripomnil: "Moramo začeti delati."

Po lanskem EP v Sloveniji, kjer so zmagali prav Francozi, bi moralo naslednje srečanje najboljših evropskih košarkarskih ekip potekati v Ukrajini, a so tej državi zaradi negotovih političnih razmer in bojev v vzhodnem delu tekmovanje odvzeli. Na začetku je kar 16 košarkarskih zvez izrazilo pripravljenost, da nadometi Ukrajino, uradno pa jih je kandidiralo osem: Hrvaška, Finska, Francija, Nemčija, Izrael, Larvija, Poljska in Turčija. EuroBasket 2015 bo potekal od 5. do 20. septembra.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.