Epilog primera Maradona: pripravlja se obtožnica, kazen 8-25 let zapora

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
Ljudje, ki so skrbeli za zdravje legendarnega nogometaša, so se znašli v velikih težavah.
Oglej si celoten članek

V dodatnem poročilu o vzroku smrti Diega Armanda Maradone, ki je bilo dostavljeno argentinskemu tožilstvu in bo javno objavljeno 3. maja, naj bi bilo zapisano, da je bila smrt legendarnega Argentinca rezultat neizkušenosti ter zanemarjenih opozoril.

Argentinskemu časniku "TN Noticias" je namreč uspel vpogled v ta zaenkrat tajni dokument, katerega so izdali sodni zdravniški izvedenci, ki za smrt Maradone bremenijo njegova dva zdravnika Leopolda Luquea in Agustino Cosachov.

Foto: Epa leopold luque

Argentinska vlada je pred časom zahtevala dodatno zdravniško preiskavo Maradonove smrti, do katere je prišlo v novembru preteklega leta. V poročilu je zaspisano, da je "El Pibe" preminil zaradi slabega srca in kroničnih težav z ledvicami in jetri.

Šlo je torej za naravno smrt, toda Argentinčeva zdravnika naj bi bremenili zanemarjanja pacienta tekom njegovega zdravljenja in nege, kar je dodatno vplivalo na hitro poslabšanje stanja in smrt.

Foto: Profimedia diego maradona

Maradonova vila pa ni bila dovolj dobro opremljena za njegovo celjenje po operaciji glave, saj nihče od njegovih zdravnikov zaradi neadekvatnih preiskav in kontrol ni ugotovil, da je kaj narobe z njegovim srcem.

Argentinski mediji, katere predvodi TN Noticias so se tako že razpisali, da se pripralja obtožnica, ki bremeni njegova zdravnika uboja iz malomarnosti. Grozila naj bi jima tako zaporna kazen od 8 do 25 let.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.