Šport > Nogomet
460 ogledov

Epilog primera Maradona: pripravlja se obtožnica, kazen 8-25 let zapora

Leopoldo Luque Reševalni pas/Twitter
Ljudje, ki so skrbeli za zdravje legendarnega nogometaša, so se znašli v velikih težavah.

V dodatnem poročilu o vzroku smrti Diega Armanda Maradone, ki je bilo dostavljeno argentinskemu tožilstvu in bo javno objavljeno 3. maja, naj bi bilo zapisano, da je bila smrt legendarnega Argentinca rezultat neizkušenosti ter zanemarjenih opozoril.

Argentinskemu časniku "TN Noticias" je namreč uspel vpogled v ta zaenkrat tajni dokument, katerega so izdali sodni zdravniški izvedenci, ki za smrt Maradone bremenijo njegova dva zdravnika Leopolda Luquea in Agustino Cosachov.

leopold luque | Avtor: Epa Maradonin osebni zdravnik Leopold Luque. Epa

Argentinska vlada je pred časom zahtevala dodatno zdravniško preiskavo Maradonove smrti, do katere je prišlo v novembru preteklega leta. V poročilu je zaspisano, da je "El Pibe" preminil zaradi slabega srca in kroničnih težav z ledvicami in jetri.

Šlo je torej za naravno smrt, toda Argentinčeva zdravnika naj bi bremenili zanemarjanja pacienta tekom njegovega zdravljenja in nege, kar je dodatno vplivalo na hitro poslabšanje stanja in smrt.

diego maradona | Avtor: Profimedia Profimedia

Maradonova vila pa ni bila dovolj dobro opremljena za njegovo celjenje po operaciji glave, saj nihče od njegovih zdravnikov zaradi neadekvatnih preiskav in kontrol ni ugotovil, da je kaj narobe z njegovim srcem.

Argentinski mediji, katere predvodi TN Noticias so se tako že razpisali, da se pripralja obtožnica, ki bremeni njegova zdravnika uboja iz malomarnosti. Grozila naj bi jima tako zaporna kazen od 8 do 25 let.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice