Šport > Nogomet
47264 ogledov

Poziral za "selfie" z Diegovim truplom: "Hočem ga mrtvega!"

Maradona truplo pogrebni zavod Reševalni pas/Twitter
Pred pogrebom priljubljenega zvezdnika je nekdo hotel požeti pet minut slave na Maradonin račun. Postal je znan, a najbrž si želi, da bi se obnašal drugače.

Argentinca Diega Maradono, po mnenju nekaterih ljubiteljev najboljšega nogometaša v zgodovini, so v četrtek pokopali v družinskem krogu in z nekaj tesnimi prijatelji v grob v bližini njegovih staršev. Krsto so prepeljali iz vladne palače Casa Rosada v zgodovinskem Buenos Airesa do pokopališča Vrta miru v Bellavisti.

Kljub ukrepom za zajezitev koronavirusa se je ob poti, kjer se je gibala pogrebna procesija, v katero so se priključili številni avtomobili in motocikli navijačev, zbralo veliko število ljudi, ki so z argentinskimi zastavami zadnjič počastili nogometno legendo, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Diego Maradona Video Šport Kaos ob slovesu od Maradone, posredovala je policija

Še pred vožnjo na pokopališče je bilo nogometaševo truplo v vladni palači, kamor je bilo prepeljano iz pogrebnega zavoda Sepelios Pinier. In eden od tamkajšnjih uslužbencev si je dovolil zares neprimerno gesto.

Diego Molina je poziral poleg umrlega v odprti krsti in pri tem dvignil palec, medtem ko je z drugo roko držal Diegovo glavo. Vse skupaj je ovekovečila fotografija, ki je nato romala na družbena omrežja.

In reakcija javnosti je bila silovita. Molina je zaradi onečaščenja Maradoninega trupla začel dobivati grožnje s smrtjo, hitro pa je ostal tudi brez službe.

"Hočem videti tega plešastega debeluha, ki se je fotografiral z Deigovim truplom, mrtvega. Hočem ga mrtvega. MRTVEGA!," je bil eden od šokantnih zapisov na medmrežju.

Diego Maradona | Avtor: Epa Epa

maradona Podrobnosti Šport To so bile zadnje besede Diega Maradone

V Argentini so po smrti Maradone razglasili tridnevno žalovanje, predsednik Alberto Fernández je ustavil vse svoje dejavnosti. Dneve žalovanja so razglasili tudi v Indiji, navijači in njegovi nogometni kolegi pa se od Argentinca poslavljajo po vsem svetu, še posebej v Neaplju, kjer je Maradona zapustil globok pečat.

Rezultati prve obdukcije v sredo umrlega Maradone so pokazali, da je umrl zaradi pljučnega edema, zastoja tekočine v pljučih, posledice srčnega popuščanja. Umrl je v spanju po zajtrku z nečakom, po katerem je izjavil, da se slabo počuti, ter odšel v posteljo.

Komentarjev 2
  • Žurnalček 09:31 03.december 2020.

    ŽURNAL KOJI VAM JE KUTRAC A STE POSTALI SEX PORTAL ! Mene bi bilo sram , mogoće me pa bo zaradi vas in vas poslal v kurtac !

  • jakec1575 13:43 27.november 2020.

    tale pa ne bo dolgo ziv.

Sorodne novice