Šport > Nogomet
7544 ogledov

Znan razlog za smrt Maradone

maradona Epa
Opravljena je obdukcija.

Številni mediji so poročali, da je Diego Maradona umrl zaradi srčnega napada, a se je izkazalo, da temu ni tako. Za smrt legendarnega Argentinca je kriv akutni pljučni edem, zastoj tekočine v pljučih. 

Tega sicer povzroči slabo delovanje srca, pri obdukciji pa je bilo ugotovljeno, da je bilo Maradonino srce povečano in slabotno, s tem pa je težje pretočilo kri v ostali del telesa. Obdukcijo je izvedlo šest zdravnikov, pet od tega jih je določila argentinska vlada, enega pa je izbrala družina. Poteka tudi toksiloška analiza, ki naj bi v tednu dni odgovorila na vprašanje, ali so v telesu nekdanjega svetovnega prvaka prisotni narkotiki in alkohol.

maradona Podrobnosti Šport To so bile zadnje besede Diega Maradone Trume navijačev Šport Nepopisna žalost na ulicah Buenos Airesa, Neaplja ...

Pred dvema tedoma je bil slavni Argentinec sicer izpuščen iz bolnišnice, kjer so mu operativno odstranili krvni strdek v možganih. Preselil se je v domačo nego. 

V javnosti so se že pojavili očitki, da je pomoč nogometašu prišla prepozno, devet rešilcev naj bi na Maradonov dom prišlo pol ure po klicu na pomoč, zato so državne oblasti že napovedale preiskavo. Odvetnik Maradone Mattias Morla je zdravnike kritiziral, da so ga po operaciji strdka na možganih puščali brez nadzora.

Maradono bodo po poročanju AFP danes pokopali v predmestju Buenos Airesa, na Vrtu miru v Bellavisti, kjer so že pokopani njegovi starši. Krsto, prekrito z argentinsko zastavo in številko 10 na njej, bodo pripeljali iz vladne stavbe v centru Buenos Airesa, kjer se od legendarnega nogometaša, ki je imel po svetu status nogometnega boga, poslavljajo navijači. Pred zgradbo prihaja tudi do neredov in spopadov navijačev in policije.

diego maradona Svet žaluje Šport Ganljivi zapisi Messija, Ronalda, Čeferina, Peléja ...

V Argentini so sicer razglasili tridnevno žalovanje, predsednik Alberto Fernandez je ustavil vse svoje dejavnosti. Dneve žalovanja razglašajo tudi v Indiji, navijači in njegovi nogometni kolegi pa se od Argentinca poslavljajo po celem svetu, še posebno v Neaplju, kjer je Maradona zapustil globok pečat.

Komentarjev 6
 • Avatar Smelviolla
  Smelviolla 23:46 26.november 2020.

  Dobrodošli v najboljšem erotičnem klubu --- www.xxhook.com

 • miho 19:46 26.november 2020.

  Toliko o zdravosti športa. Zelo se trudiš s športom, si najboljši, potem pa umreš pri 60., tj. še pred upokojitveno starostjo... :(

 • lulibuc 18:54 26.november 2020.

  Mislim, da je covid. Kako ste lahko tako neodgovorni.

Sorodne novice