Šport > Nogomet
37814 ogledov

To so bile zadnje besede Diega Maradone

maradona Epa
Manj kot mesec dni po dopolnjenem 60. letu starosti je Diego Maradona umrl v svojem domu za posledicami srčnega zastoja.

"Ne počutim se dobro ("Me siento mal")," so bile poslednje besede legendarnega Diega Armanda Maradone, enega največjih in najbolj ikoničnih športnih zvezdnikov vseh časov.

Pokojni as argentinske izbrane vrste, ki je neizbrisen pečat pustil tudi na klubski nogometni sceni, je besede izrekel vpričo nečaka med zajtrkom v njegovem domu v Tigreju. Po zajtrku se je odpravil počivat v posteljo, kjer je zaspal za vedno.

maradona Nogometni bog Šport Umrl je Diego Maradona

Pred poldnevom ga je negibnega v postelji našla medicinska sestra, ki je zanj skrbela med okrevanjem po opreaciji glave zaradi možganskega strdka. Takoj je na pomoč poklicala rešilce, a je bilo do njihovega prihoda že prepozno.

Maradoni ni bilo več pomoči. Kljub naporom zdravnikov in poskusom oživljanja je 60-letnik podlegel posledicam srčnega zastoja. 

Po poročanju argentinskih medijev je na prizorišče pridrvelo kar devet rešilcev, vendar niso prispeli pravočasno.

Maradona, ki je 30. oktobra praznoval 60 let, je za seboj pustil ženo in pet otrok, ki so se mu rodili v zvezah s štirimi različnimi ženskami.

diego maradona Svet žaluje Šport Ganljivi zapisi Messija, Ronalda, Čeferina, Peléja ...

V Argentini so ob njegovi smrti razlgasili tridnevno žalovanje, oblasti pa se bojijo, da se bo v času pandemije koronavirusa od nogometne legende v metropoli ob Srebrni reki poslovilo kar milijon ljudi.

"Zahvaljujoč žogi"

Argentinski nogometni virtuoz je nekoč razkril, kaj bi želel imeti zapisano na svojem nagrobniku. "Hvaležen sem, ker sem lahko igral nogomet. Ta šport mi je prinesel navečjo srečo in svobodo. Občutek, kot da sem se z roko dotaknil neba. Zahvaljujoč žogi. To bi napisal. Zahvaljujoč žogi," je dejal v televizijskem intervjuju pred več kot desetimi leti.

Trume navijačev Šport Nepopisna žalost na ulicah Buenos Airesa, Neaplja ...

 | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 2
  • Avatar Smelviolla
    Smelviolla 23:46 26.november 2020.

    Dobrodošli v najboljšem erotičnem klubu --- www.xxhook.com

  • sam1 17:24 26.november 2020.

    Prejšnji teden pa ste pisali,da so ga iz bolnišnice odpeljali direkt na kliniko za odvajanje od opojnih substanc....