Šport > Nogomet
2118 ogledov

Kaos ob slovesu od Maradone, posredovala je policija

Diego Maradona Epa
Argentinci so se želeli posloviti od svojega Diega.

Od Diega Armanda Maradone, ta je v sredo umrl zaradi akutnega pljučnega edema, so se užaloščeni Argentinci lahko poslavljali v predsedniški palači, a so zaradi težav z varnostjo nato krsto hitreje od načrtovanega prepeljali na eno izmed pokopališč v Buenos Airesu. 

Pred predsedniško palačo se je namreč zbralo na tisoče ljudi, ki so želeli še enkrat pozdraviti legendarnega nogometaša. Čeprav je Argentina ena izmed držav, kjer imajo več kot milijon okuženih zaradi koronavirusa, so bili vsi ukrepi pozabljeni, množica pa se je želela tudi na silo prebiti v bližino predsedniške palače. Iz te so kasneje sporočili, da je bila želja družine, da se prekinejo slovesnosti v palači. Policija se je sicer spopadla z navijači.

Žalostni konvoj je nato le krenil po ulicah velemesta, nekateri zbrani meščani so v slovo mahali in peli svojemu Diegu, drugi pa so začeli teči za sprevodom. Ko je kolona na širši cesti začela voziti nekoliko hitreje, so se ji pridružili številni vozniki motorjev in skuterjev. Naposled je znova morala posredovati policija, saj so se nakateri preveč približali in ogrožali konvoj.

Tudi ob prihodu na pokopališče se strasti niso povsem pomirile. Pogreb bo sicer potekal v ožjem družinskem krogu na pokopališču Jardin Bella Vista, kjer sta pokopana tudi Diegova starša.

 

Komentarjev 1
Sorodne novice