Šport > Nogomet
7090 ogledov

Diegov bivši zdravnik šokiral svet s pravim razlogom za Maradonovo smrt

Alfredo Cahe Epa
Doktor Alfredo Cahe je dvignil mnogo prahu s svojim medijskim nastopom .

Minilo je že skoraj mesec dni od tragične smrti legendarnega Diega Armanda Maradone, medtem pa se vsak dan pojavljajo kakšne nove podrobnosti o smrti enega največjih vseh časov.

Najnovejša v nizu je tako izjava Maradonovega nekdanjega zdravnika Alfreda Cahe, ki trdi, da je legendarni Argentinec v resnici napravil samomor.

Maradona je sicer umrl 25. novembra zaradi posledic srčnega zastoja, v preiskavi pa se je odkrilo, da je vsaj trojica ljudi lagala v povezavi z Maradonino smrtjo ter da je Argentinec verjetno nehal jemati ključna zdravila po operaciji možganov.

Cahe, ki je bil Maradonin zdravnika kar 30 let, med leti 1977 in 2007, je tako za eno izmed argentinskih radijskih postav izjavil, da smrt ni bila naključna, temveč se je Argentinec odločil, da si sam vzame življenje, kar naj niti ne bi bilo prvič.

Alfredo Cahe | Avtor: Epa Epa

"To ne izgleda kot enostaven primer srčnega zastoja. Ko sem se v preteklosti pogovarjal z njim, sem ga vprašal, če razmišlja o samomoru. Odgovoril mi je, da morda nekega dne. Diego je bil zelo utrujen, imel je dovolj. To kar se je zgodilo, je posledica samomora. Seveda v povezavi z zanemarjenjem, nepremišljenostjo ter neizkušenostjo," je začel Cahe ter nadaljeval: "Moral bi ostati v bolnišnici, ne da se je vrnil v hišo, ki ni bila pripravljena za njegovo zdravljenje."

Cahe je nato svojo trditev še potrdil s temačno zgodbo iz preteklosti. "Bilo je Na Kubi, ko se je Maradona želel s svojim avtomobilom zaleteti v enega izmed njihovih avtobusov, imenovanih guagua. Rešil ga je zgolj čudež. Razlagal je, da ga ni videl, toda vsi smo vedeli, da se je želel ubiti. Zame je tako njegova smrt zagotovo primer samomora. Bil je preutrujen, ni več zdržal, zato se je prepustil usodi," je svoj nastop zaključil Cahe.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice