Šport > Nogomet
17168 ogledov

Nova razkritja v preiskavi smrti Diega Maradone

diego maradona EPA
Argentinske oblasti še naprej preiskujejo okoliščine smrti Diega Maradone.

V Argentini se nadaljuje preiskava vseh okoliščin nenadne smrti nogometnega velemojstra Diega Armanda Maradone.

Nepričakovano se je pod drobnogledom znašel Maradonov voznik Maximiliano Trimarchi, ki so ga preiskovalci ujeli na laži. Trimarchi je v uradni izjavi trdil, da ni prestopil praga hiše, v kateri je umrl slavni nogometaš, a so posnetki nadzornih kamer in podatki z njegovega mobilnega telefona razkrili, da ni bil povsem iskren.

maradona | Avtor: Epa Epa
Pristojno tožilstvo je v luči novih ugotovitev že opravilo preiskavo njegovega stanovanja v Buenos Airesu, osumljencu, čigar motivi za laganje za zdaj ostajajo uganka, pa so odvzeli mobilni telefon in prenosni računalnik.

Kot se je izkazalo, ja 44-letni šofer večkrat vstopil v hišo, v kateri je zadnje dni preživel Maradona.

Šestdesetletni Maradona je umrl zaradi pljučnega edema, zastoja tekočine v pljučih, kar je bila posledica srčnega popuščanja. V javnosti so se pojavile navedbe, da je bil pokojnik po operaciji krvnega strdka v možganih zelo svojeglav pri uživanju nekaterih zdravil na recept, pri čemer naj bi zavračal navodila stroke in dodatno obremenjeval srce.

Maradoni so z obdukcijo diagnosticirali razširjeno kardiomiopatijo, pri kateri se obolela mišična vlakna raztegnejo, prekat pa se poveča, da nadoknadi izgubljeno črpalno moč. Srce, ki ga prizadene razširjena kardiomiopatija, ima težave z zagotavljanjem zadostnega krvnega pretoka za potrebe telesa, kar vodi v srčno popuščanje.

Diego Maradona | Avtor: Profimedia Profimedia
Maradona je umrl v hiši, ki ni bila primerna za okrevanje po operaciji možganskga strdka. Pokojnega nogometnega boga so iz bolnišnice odpustili 11. novembra, umrl pa je 14 dni kasneje za štirimi stenami majhne sobice/igralnice v spodnjem nadstroju, kjer je zaradi nedostopnosti do kopalnice uporabljal kar kemično stranišče.

Na vrhu seznama osumljencev se je prvi znašel njegov osebni zdravnik Leopold Luque, saj naj bi bil Maradona pod tako rekoč stalnim zdravniškim nadzorom, potem ko so mu zdravniki operirali krvni strdek v možganih in naj bi počival v stanovanju na severu argentinske prestolnice.

Tudi Luque je medijem potrdil preiskavo in novinarjem povedal, da sodeluje s tožilstvom, ki je začasno zaplenilo zdravniško dokumentacijo in elektronsko opremo. "Zanj sem storil vse, kar sem lahko, in ponosen sem na vse, kar sem naredil za Diega," je v solzah novinarjem pripovedoval 39-letni zdravnik in poudaril, da je bil Maradona zanj kot oče, čeprav kot pacient ni bil vedno enostaven. "Veste česa sem kriv? Kriv sem, da sem ga imel rad, da sem skrbel zanj in da sem podaljšal in izboljšal njegovo življenje vse do zadnjega."

Po pričevanju anonimnega družinskega člana naj bi bile za smrt odgovorne Maradonove hčerke, ki so kljub nasprotovanju zdravniške stroke podpisale njegovo odpustnico. Za nameček so ga nastanile v najeti hišo, ki nikakor ni bila primerna za okrevanje po tako zahtevnem posegu.

Diego MAradona, Neapelj | Avtor: Profimedia Profimedia
Policisti prav tako preiskujejo morebitno odgovornost medicinske sestre, ki je lažno pričala, da je Maradono pregledala nekaj ur pred smrtjo, kasneje pa se je izkazalo, da ga je v desetih dneh videla samo enkrat. V njenem imenu z javnostjo komunicira odvetnik Rodolgo Baque.

"Maradona je zavračal pregled," dogovornost medicinske sestre zanika njen pravni zastopnik. "Moja klientka je z delom začela deset dni pred njegovo smrtjo. Povedala mi je, da je bil Maradona zaprt v svoji sobi. Osebno ga je videla samo prvi dan. Maradona jo je odpustil, ker mu je omejevala uživanje tablet. Vsi so se ravnali samo po navodilih zdravnika in psihiatra," je dodal.

"Diego je bil odvisnik. Jemal je tablete po receptu njegovega psihiatra. S tem je še dodatno obremenil svoje srce. Bilo je veliko nepremišljenega ravnanja, še zlasti v povezavi z zdravili," je nadaljeval odvetnik in poudaril, da nastavitev v najeti hiši ni bila primerna za okrevanje.

"Ni imel hiše, kamor bi se lahko vrnil po odpustu iz bolnišnice. Tam, kjer so ga nastanili, ni bilo v redu. V katerikoli drugi hiši bi bil Diego danes še živ. Zdravniki kljub zviševanju srčnega utripa niso naredili ničesar. Odgovorna sta Luque in njegov psihiater. Onadva sta mu dovolila jemati tablete." Razkril je še, da naj bi Maradona nekaj dni pred smrtjo grdo padel. "Dobil je močan udarec v glavo. Nihče ni poklical nobene pomoči. Tri dni je bil zaklenjen v sobi s povišanim srčnim utripom," je zatrdil Baque.

Komentarjev 3
  • maketar 14:03 17.december 2020.

    www︎.︎Vytran︆.︆net - oddličen prrojekt za odrasle, ki želijo najti parrtnerja za seks

  • Avatar Kenneth_Taylor
    Kenneth_Taylor 11:53 17.december 2020.

    Zapustil sem službo in zdaj. S tem preprostim spletnim delom na d0mu zaslužim 139 USD na uro 0d d0ma. zaslužim 25 tis0č d0larjev na mesec s spletnim delom 3 ure dnevno. .... >>>>> www.MagnifyIncome.Com

  • sepdesupp 10:35 17.december 2020.

    www︎.︎Vytran︆.︆net - odličen projekt za odrasle, ki želikko najti parrtnerja za seks

Sorodne novice