Šport > Nogomet
97744 ogledov

Šok v Maradonovi oporoki

Diego Armando Maradona Rocio Oliva Roma Napoli Serie A EPA
Če so poročanja resnična, bo kar nekaj nezadovoljnih.
  • Diego Armando Maradona je umrl 25. novembra, v kratkem pa naj bi se začela delitev njegovega imetja. Bitka za nasledstvo se po pisanju Clarina za vse ne bo končala dobro. Iz oporoke naj bi slavni Argentinec namreč izključil svojo nekdanjo soprogo Claudio Villafane in hčerki iz njenega zakona Dalmo in Giannino.

Diego in Claudia sta se poročila leta 1989, ko sta njuni hčerki že bili rojeni, do ločitve pa je prišlo leta 2003. Vzrok za ločitev, ta naj bi bill zapustitev skupnega gospodinjstva, je Claudia navedla že leta 1998. V ločitvenem postopku je zahtevala dve prebivališči, polovico prihodkov od Maradoninega muzeja in 10.000 pesosov na mesec za vzdrževanje hčera.

Leta 2014, ko je živel v Dubaju, je Maradona naročil pregled premoženja in ugotovil, da je izginilo 80 milijonov pesosov (6 milijonov dolarjev). Začela se je bitka na sodišču, Dalma in Giannina pa sta se v tem boju postavili na materino stran. Zaradi tega ju je legendarni nogometaš črtal iz oporoke.

Maradona je bil v zadnjih letih v zelo slabih odnosih z nekdanjo ženo, pri Clarinu pa so objavili seznam reči, ki jih je očital bivši soprogi. Med drugim so se znašli naslednji očitki:

  • da je imela razmerje z igralcem Jorgejem 'Tontín' Taiano, ko sta bila še poročena,

  • prevaro, ki jo je Claudia izvedla v Miamiju, kjer je kupila sedem stanovanj od leta 2000 naprej,

  • prisilni podpis oporoke, ki je šla v korist Dalmi in Giannini, ko je bil resno bolan in se boril za življenje,

  • okoriščenje z močjo, ki jo je podelil Claudiji pri nekaterih finančnih naložbah,

  • zaseg stvari, ki jih je pridobil med svojo kariero: dresi, nogometni čevlji, replike pokala za naslov svetovnega prvaka..., ki so bili v njeni oskrbi in ki jih je na koncu ukradla,

  • dvakrat, ko je bil hospitaliziran, je to izkoristila in kupila dobrine v njegovem imenu,

  • ko je bil na Kubi, mu je sporočila, da je obubožal. Naročil ji je, naj proda zlatnino, ki ji jo je podaril. Odvrnila mu je, da je to že storila, da bi nahranila hčerki, v tem času pa je kupovala stanovanja v Miamiju z njegovim denarjem in v času njegovega slabega zdravlja,

  • prvič je kokain poizkusil v družbi njenega očeta, pokojni Coco Villafañe naj bi ga vpeljal v svet drog,

  • da je bilo Claudio nemogoče doseči na katerem od njenih naslovov, ko je šlo za pravne zadeve, saj je vsem ukazala, da ne sprejemajo obvestil z njegove strani.

Po vsem tem ni čudno, da je Claudia ostala brez deleža v oporoki, spor staršev pa bosta po pisanju Clarina zdaj občutili tudi hčerki.

Maradonin izvenzakonski sin Diego Jr., ki ga je imel z domačinko iz Neaplja za časa igranja za Napoli, je sicer izjavil, da o oporoki ne ramišlja. "Zapuščina je zdaj zadnja stvar o kateri razmišljam. Raje bi bil celo življenje lačen, kot da bi se zdaj ukvarjal s tem problemom," je dejal pri 34. letih najstarejši Maradonin otrok, ki ga je Argentinec priznal šele leta 2007.

Diego Maradona, Diego Jr. | Avtor: Profimedia Profimedia

"Vsa stvar je zelo zapletena, preiskava pa tako ali tako še poteka," pravi Diego Jr. Ta bi lahko imel skupno kar deset sorojencev, Maradona je priznal še hčerko Jano, stara je 23 let, in sedemletnega Diega Fernanda. Nekaj otrok naj bi imel tudi z obdobja na Kubi, v Argentini pa je mladenič Santiago Lara zahteval ekshumacijo Diegovega telesa, z dobljenim DNK pa želi dokazati, da je tudi on nogometašev sin.

"V Argentini trenutno obstaja veliko lažnih trditev. Spoštujem vse možne dvome, a naj vse skupaj poteka bolj človeško. Ko pridete na pokopališče z odvetnikom in novinarji ter zahtevate prekop groba 48 ur po pogrebu, je to nesprejemljivo. Vedno sem govoril, če nekje obstajajo moji bratje ali sestre, smo tu za njih, ampak zdaj nima smisla začenjati vojne samo zato, ker mojega očeta ni več z nami in se ne more braniti," je dejal Diego mlajši.

Komentarjev 6
  • rexuathe 18:23 09.december 2020.

    www︎.︎ictec︆.︆net - odličen projekt za odrrasle, ki želijo najti partnerja za seks

  • seicacun 14:44 09.december 2020.

    www︎.︎ictec︆.︆net - odličen projekt za odrrasle, ki želikko najti partnerja za sseks

  • siblfromwai 11:40 09.december 2020.

    www︎.︎ictec︆.︆net - oddličen projekt za odrrasle, ki želijo najti partnerja za sseks

Sorodne novice