Šport > Nogomet
3666 ogledov

Medicinska sestra je Maradono videla samo enkrat

diego maradona Epa
Argentinska policija se je v preiskavi smrti Diega Maradone osredotočila na medicinsko osebje, ki je v zadnjih dneh njegovega življenja skrbelo za pokojnega nogometaša.

Po smrti Diega Maradona sta se še zlasti na udaru znašla njegov zdravnik Leopold Luque, ki kategorično zavrača vse očitke, in medicinska sestra Dahiana Madrid, ki se je preiskovalcevm zlagala, da je nekaj ur pred smrtjo preverila nogometaševo stanje.

"Maradona je zavračal pregled," je za argentinske medije povedal Rodolfo Baque, pravni zastopnik omenjene medicinske sestre.

diego maradona Obdukcija Šport Grozljive podrobnosti o stanju Maradone

"Moja klientka je z delom začela deset dni pred njegovo smrtjo. Povedala mi je, da je bil Maradona zaprt v svoji sobi. Osebno ga je videla samo prvi dan. Maradona jo je odpustil, ker mu je omejevala uživanje tablet. Vsi so se ravnali samo po navodilih zdravnika in psihiatra," je dodal.

diego maradona | Avtor: Epa Epa
"Diego je bil odvisnik. Jemal je tablete po receptu njegovega psihiatra. S tem je še dodatno obremenil svoje srce. Bilo je veliko nepremišljenega ravnanja, še zlasti v povezavi z zdravili," je nadaljeval odvetnik in poudaril, da nastavitev v najeti hiši ni bila primerna za okrevanje po zahtevnem operativnem posegu.

"Ni imel hiše, kamor bi se lahko vrnil po odpustu iz bolnišnice. Tam, kjer so ga nastanili, ni bilo v redu. V katerikoli drugi hiši bi bil Diego danes še živ. Zdravniki kljub zviševanju srčnega utripa niso naredili ničesar. Odgovorna sta Luque in njegov psihiater. Onadva sta mu dovolila jemati tablete."

Razkril je še, da naj bi Maradona nekaj dni pred smrtjo grdo padel. "Dobil je močan udarec v glavo. Nihče ni poklical nobene pomoči. Tri dni je bil zaklenjen v sobi s povišanim srčnim utripom," je zatrdil Baque.

lionel messi Sankcije Šport Messiju kazen za poklon Maradoni maradona Groza Šport Katastrofalne razmere! Poglejte sobo, v kateri je umrl Maradona
Komentarjev 1
  • marsal22 09:58 03.december 2020.

    žogobrci po navadi niso ravno visoko razgledani in inteligentni ljudje ! Prej bi rekla ,da so zarukani primitivci , ki ne znajo drugega kot brcati žogo in še to dajo presenetljivo malo golov , čeprav je gol velik kot vikend hiša !

Sorodne novice