Šport > Nogomet
208208 ogledov

Katastrofalne razmere! Poglejte sobo, v kateri je umrl Maradona

maradona
1/8
Epa
Eden največjih športnikov zvezdnikov vseh časov je umrl v majhni improvizirani sobici brez neposrednega dostopa do kopalnice.

Po spletu so zaokrožile fotografije prenatrpane sobice, v kateri je ugasnilo življenje Diega Armanda Maradone.

Pokojni nogometni as je po operaciji možganskega strdka okreval v najeti hiši v bližini Buenos Airesa, preiskovalci pa so ugotovili, da je bila nastanitev povsem neprimerna in neprilagojena njegovemu zdravstvenemu stanju.

Diego Maradona Napoli AS Roma Odzivi Šport Sovraštvo še gori: Šokantni komentarji ob Diegovi smrti

Pogodbo za trimesečni najem hiše v vrednosti več kot 13.000 evrov je podpisala ena izmed Maradoninih hčera.

Maradona je zadnje dni življenja preživel v majhni sobici/igralnici v pritličju hiše. Fotografije notranjosti razkrivajo, kako so omaro uporabili kot pregrado, da bi mu omogočili več zasebnosti.

Paula Dapena "Zanj že ne!" Šport Mladenka se je uprla minuti molka za Maradono: "Ne za posiljevalca!"

 | Avtor:
V sobi je imel posteljo, televizijo, masažni stol, klimatsko napravo in kemično prenosno stranišče.

Argentinec bi sicer moral spati v glavni spalnici v zgornjem nadstropju, kjer bi imel nemoten dostop do svoje kopalnice, a so ga zaradi nezmožnosti vzpenjanja po stopnicah nastanili v spodnji igralnici, ki je bila v katastrofalnem stanju.

Maradona je v hiši živel do 11. do 25. novembra oziroma od odpusta iz bolnišnice do njegove smrti. Za zdaj ni znano, zakaj se njegova družina ni odločila za najem kašnega drugega, primernejšega objekta.

Nekdanji nogometni as je umrl zaradi pljučnega edema, med obdukcijo pa so pri njem odkrili tudi resno obolenje srca.

diego maradona Obdukcija Šport Grozljive podrobnosti o stanju Maradone

V zadnjih dneh življenja naj bi oteževal delo medicinskemu osebju, zato je njegovo okrevanje in uživanje nekaterih zdravil potekalo brez ustreznega nadzora.

V središču policijske preiskave sta se znašla njegov zdravnik Leopold Luque in medicinska sestra, ki je sprva lažno pričala, da je Maradono pregledala nekaj ur pred smrtjo. Njen pravni zastopnik Rodolfo Baque sicer trdi, da sta za smrt nogometnega boga odgovorna Luque in psihiater. "Kjerkoli drugje bi bil Diego danes še živ," je na neustreznost pogojev opozoril odvetnik.

Razkril je tudi, da je Maradona nekaj dni pred smrtjo grdo padel in se udaril v glavo, a se njegovi zdravniki za morebitne poškodbe niso zmenili, kar je potrdil partner Maradonine nekdanje izbranke. 

Leopoldo Luque "Kriv sem tega..." Šport Čustvena izpoved zdravnika, ki ga obtožujejo Maradonine smrti

"Luque in njegova ekipa so imeli vse niti v svojih rokah. Maradonino smrt bi lahko preprečili," je prepričan Mario Baudry, partner Maradoninega nekdanjega dekleta Veronice Ojeda.

"Luque je dober človek, a če svojega najboljšega Ferrarija na svetu zaupaš petletniku, ga bo zagotovo uničil. Diego je pred dnevi padel s postelje in se udaril v desno stran glave, vendar niso opravili nobenega testa. Preden je umrl, je želel videti Veronico. Ko ga je obiskala, tam ni bilo nobenega zdravnika. V sobi ni imel niti normalne kopalnice, le kemično stranišče. Kot bi bil na taborjenju. Soba je bila premajhna. Diego ne bi smel biti tam," je dodal.

Posnetke sobe si lahko ogledate v fotogaleriji.

maradona krsta Postopek teče Šport Maradona niti v grobu nima miru, zahteva najstnika šokira
Komentarjev 6
  • Avatar MS
    MS 16:16 03.december 2020.

    Bil je največji futbaler vseh časov! Car Na zelenici! V privatnem življenju luzer, slabič ki je podlegel drogam in alkoholu! Častimo in spoštujemo prvo in grajamo in obsojamo drugo!

  • Ender3 12:30 03.december 2020.

    Prva fake news za medije. Najprej so ga slavili, sedaj je čas za blatenje. A tega še ne bo kmalu konec, to imamo v genih, saj je Homo, homini, lupus.

  • dd 07:55 03.december 2020.

    V Argentini je takšna nastanitev luksuz.