Šport > Nogomet
2222 ogledov

Sovraštvo še gori: Šokantni komentarji ob Diegovi smrti

Diego Maradona Napoli AS Roma Epa
Legendi Juventusa in Napolija razburli javnost.

"Če bi Diego igral za Juventus, bi bil zdaj še živ," je o smrti legendarnega Argentinca Diega Maradone izjavil nekdanji član Juventusa Antonio Cabrini, eden najtrofejnejših mož v zgodovini Stare dame in član italijanske reprezentance, ki je leta 1982 osvojila naslov svetovnih prvakov na mundialu v Španiji. 

Cabrinijeva izjava, z njo je namignil na Argentinčeve povezave z mafijo in uživanje kokaina, ki mu ga je ta priskrbela, je ujezila številne v Italiji, še zlasti seveda tiste v Neaplju. Prebivalcem Neaplja Juventus predstavlja simbol večvrednosti in favoriziranja severnega dela Italije v primerjavi z zapostavljenim jugom. 

Prav obdobje Maradone za njih pomeni čas, ko so se lahko Neapeljčani enakovredno merili z osovraženimi 'severnjaki', z Argentincem na čelu je Napoli v dvobojih z Juventusom osvojil dva naslova državnega prvaka, en italijanski pokal in pokal Uefa. Rivalstvo je izjemno vroče tudi 30 let kasneje.

Paolo Casarin Pristen Diego Šport Sodnik, ki ni sodil "božje roke", razkril, kaj mu je Maradona povedal po tekmi maradona krsta Postopek teče Šport Maradona niti v grobu nima miru, zahteva najstnika šokira

Po velikih kritikah se je Cabrini sicer opravičil za svojo izjavo, a je olja na ogenj prilil nekdanji predsednik Napolija Corrado Ferlaino, ki je Maradono tudi pripeljal v klub. "Kako je že ime tistemu igralcu Juventusa, ki se je poizkusil ubiti? Pessotto, tako je. Če bi igral za Napoli, se ne bi nikoli vrgel z zgradbe," je izjavil 89-letni Ferlaino.

Gianluca Pessotto, eden izmed pomembnih članov Juventusa v devetdesetih letih prejšnjega stoletja, je leta 2006 skočil s četrtega nadstropja Juventusovega sedeža po tem, ko sta bila Stari dami zaradi nameščanja tekem odvzeta dva Scudetta, italijanski velikan pa je bil vržev v drugoligaško konkurenco. Pesotto je skočil z višine 15 metrov, skoraj mesec dni pa je bil v življenjski nevarnosti zaradi zlomov in notanjih krvavitev.

Komentarjev 2
  • peizysthe 07:13 02.december 2020.

    www︎.︎Norias︆.︆net - odličen prrojekt za odrasle, ki želikko najti partnerja za seks

  • creanarmi 03:57 02.december 2020.

    www︎.︎Norias︆.︆net - odličen prrojekt za odrrasle, ki želijo najti partnerja za sseks

Sorodne novice