Šport > Nogomet
8662 ogledov

Maradona niti v grobu nima miru, zahteva najstnika šokira

maradona krsta Epa
Pokojni nogometni bog Diego Maradona vsaj še nekaj časa ne bo mogel počivati v miru.

Manj kot 24 ur po tem, ko so Diega Maradono položili k večnemu počitku, je 19-letni Santiago Lara na svojega odvetnika naslovil prošnjo, naj od oblasti v Buenos Airesu zahteva izkop trupla, da bi z DNK testom dokazal sorodstveno povezavo s pokojnim Argenticem. 

Domnevni nezakonski sin nogometne legende ob tem vztraja, da njegova zahteva ni finančno motivirana. "Želim samo izvedeti, kdo sem in od kod prihajam," je zatrdil.

santiago lara | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter
Lara se sorodstveno vez z Maradono trudi dokazati že od leta 2014, vendar s pravnimi zastopniki pokojnika nikoli ni dosegel dogovora za opravljanje očetovskega testa.

Njegova mama, ki je leta 2006 umrla za posledicami raka na pljučih, naj bi imela z Maradono sedemletno razmerje. Pred smrtjo je svojemu partnerju Marcelu Lari, ki je Santiaga vzgajal kot svojega, zaupala, da je fant v resnici sin slavnega športnika, zgodbo pa je delila tudi s skupino odvetnikov.

Santiago je za povezavo z Maradono izvedel šele leta kasneje. "Kupil sem revijo Pronto, v kateri sem zagledal svojo fotografijo. V članku so zapisali, da sem njegov domnevni sin," je pojasnil: "Bil sem šokiran. Nisem razumel, kaj se dogaja. Poklical sem svojega očeta in ga vprašal. Povedal mi je vse. Star sem bil 13 let," je dodal.

 | Avtor: Epa Epa
Njegova zgodba je lani zaokrožila po svetovnih medijih, potem ko je Maradonin odveznik Matías Morla javno priznal, da bi bil njegov klient res lahko Santiagov oče. Kot pravi najstnik, da ga je to priznanje zelo osrečilo, vendar si še vedno želi uradnega dokazila.

Na vprašanje, ali se zaveda, kakšno razburjenje bo njegova zahteva povzročila med Argentinci, navijači in svetovno jasnostjo, je 19-letnik odvrnil: "Če tega ne storimo, kako naj potem pridem do njegovega DNK? Finance me ne zanimajo. Želim izvedeti, kdo sem."

pogreb maradona | Avtor: Epa Epa

Po navedbah njegovega odvetnika naj bi Maradonini pravni zastopniki v preteklosti celo pristali na opravljanje očetovskega testa, vendar do tega ni nikoli prišlo, zato se zdaj poslužujeta drugih razpoložljivih sredstev.

Maradona je zakonito priznal pet otrok, dva sina in tri hčerke, ki so jih rodile štiri različne ženske. Najmlajši sin Diego Fernando je star sedem, najstarejši Diego Junior pa 34 let. Hčerke Dalma, Gianinna in Jana so stare 32, 30 in 23 let. 

Priznani otroci Diega Maradone:

Diego Fernando (7)
Diego Junior (34)
Jana (23)
Dalma (32)
Gianinna (30)

Nepriznani otroci:

"kubanski trojček" - Joana, Lu and Javielito
Magali Gil (23) 
Santiago Lara (19)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.