Šport > Nogomet
45624 ogledov

Sodnik, ki ni sodil "božje roke", razkril, kaj mu je Maradona povedal po tekmi

Paolo Casarin Profimedia
Četrtfinalna tekma Svetovnega prvenstva v Mehiki je še dodatno zacementirala Diega Maradono in sodnika Paola Casarina v nogometno zgodovino.

Med najbolj kontroverzne tekme v zgodovini nogometa se je vsekakor zapisal obračun v četrtfinalu Svetovnega prvenstva v Mehiki, ko sta se srečala nogometna velikana Argentina in Anglija. Glavna vloga v tej zgodbi pa je pripadla legendarnemu Diegu Armandu Maradoni.

Argentina je namreč slavila z 2:1, potem ko je oba zadetka za Gavče dosegel prav mali argentinski nogometni čarovnik. Oba gola pa sta se zapisala v zgodovino. Prvi je postal znan kot "božja roka", medtem ko drugega mnogi smatrajo za najlepšega vseh časov.

Tekmo na stadionu Azteca je sicer sodil legendarni italijanski sodnik Paolo Casarin, ki se je ob tragični smrti Maradone za Sky Sports spomnil te tekme ter srečanja z Maradono po zadnjem žvižgu.

Paolo Casarin | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

"Moram povedati nekaj o Diegu. Po tekmi sva se srečala, prišel je do mene ter mi razložil, da je preprosto moral dati takšen fantastičen zadetek, ker je bil prvi neregularen. Naravnost navdušil me je. Bil je to pristen Diego," je anekdoto o eni najbolj znamenitih tekem vseh časov zaključil Casarin.

Komentarjev 2
  • riluva 05:13 30.november 2020.

    www︎.︎Cycoap︆.︆net - odličen prrojekt za odrasle, ki želijo najti parrtnerja za seks

  • erawven 21:08 29.november 2020.

    www︎.︎Cycoap︆.︆net - oddličen prrojekt za odrrasle, ki želijo najti partnerja za sseks

Sorodne novice