Šport > Nogomet
27590 ogledov

Grozljive podrobnosti o stanju Maradone

Diego Maradona Profimedia
Na dan prihajajo nove podrobnosti o smrti nogometne legende.

Pristojne službe v Argentini imaj polne roke dela s preiskovanjem okološčin, ki so pripomogle k predčasni smrti nogometnega boga Diega Armanda Maradone.

Šestdesetletni Maradona je umrl zaradi pljučnega edema, zastoja tekočine v pljučih, kar je bila posledica srčnega popuščanja.

Prve izsledke obdukcije so forenzčine službe javnosti posredovale že pred dnevi, na dan že prihajajo nove, podrobnejše informacije. Preiskovalci so analizirali vzorce urina in krvi, najbolj pa ji je šokiralo stanje njegovega srca.

Maradonino srce naj bi tehtalo kar 500 gramov, kar je približno dvakrat toliko kot običajno.

 | Avtor: Epa Epa
Preiskovalci poskušajo ugotoviti, katere okoliščine so v največji meri botrovale smrti enega najboljših nogometašev vseh časov.

Predvsem se poraja vprašanje, ali je Maradona, ki se je večkrat zdravil zaradi odvisnosti, v dneh pred smrtjo užival alkohol, droge ali kakršne koli druge substance.

V javnosti se že pojavljajo navedbe, da je bil pokojnik po operaciji krvnega strdka v možganih zelo svojeglav pri uživanju nekaterih zdravil na recept, pri čemer naj bi zavračal navodila stroke in dodatno obremenjeval srce.

Maradoni so z obdukcijo diagnosticirali razširjeno kardiomiopatijo, pri kateri se obolela mišična vlakna raztegnejo, prekat pa se poveča, da nadoknadi izgubljeno črpalno moč. Srce, ki ga prizadene razširjena kardiomiopatija, ima težave z zagotavljanjem zadostnega krvnega pretoka za potrebe telesa, kar vodi v srčno popuščanje.

Preiskava in analiza vzorcev se bo v prihajajočih dneh še nadaljevala.

Komentarjev 3
  • cioreapor 17:49 02.december 2020.

    www︎.︎Norias︆.︆net - oddličen prrojekt za odrasle, ki želikko najti partnerja za sseks

  • kapibara1 16:50 02.december 2020.

    NIHČE NE umre zdrav... !"!

  • Ender3 16:22 02.december 2020.

    Lahko, da je bil velik, večen pa ne bo nikoli. ?

Sorodne novice