Šport > Nogomet
12288 ogledov

Zato je Maradona vedno nosil dve uri

Diego Armando Maradona Profimedia
Po smrti legendarnega Argentinca je v medijih zaokrožilo veliko anekdot o njegovih navadah.

Že več kot teden dni je minilo od slovesa Diega Armanda Maradone. V medijih je bilo moč prebrati veliko o njegovi smrti in pogrebu, pod drobnogledom so tudi življenjske navade nekdanjega nogometaša Newell's Old Boys, Argentinos Juniors, Boce Juniors, Napolija, Seville in Barcelone.

Ena od mnogih posebnosti Maradone je bila njegova navada, da je skoraj vedno nosil dve ročni uri - eno na levi, drugo na desni roki. Mnogi so se spraševali, zakaj je temu tako. In odgovor je prišel z nepričakovanega naslova.

diego maradona V desetih dneh Šport Medicinska sestra je Maradono videla samo enkrat

Nekdanji brazilski reprezentant Ronaldo, s polnim imenom Luís Nazário de Lima Ronaldo, je v pogovoru za britanski Mirror razkril, zakaj je imel Maradona omenjeno nevsakdanjo navado.

"Obiskal me je, ko sem živel v Madridu. Šla sva na večerjo. Prišel je z dvema urama. Vprašal sem ga, zakaj nosi dve uri. Rekel je, da mu je obe dala hčerka, zato ju vedno nosi, da nikamor ne gre brez njih," je dejal Ronaldo.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ronaldo (@ronaldo)

Obe uri sta bili sicer izdelani v podobnem stilu, razlika med njima je bila minimalna. "Po koncu večerje je eno od ur snel z roke in mi jo dal kot darilo. Nisem je hotel sprejeti, a se je ujezil in nato nisem imel izbire. Do konca življenja jo bom hranil v spomin na njegovo radodarnost in prijateljstvo," je dodal brazilski napadalec.

"Diego je zapustil neverjetno nogometno dediščino. Novica o njegovi smrti me je presenetila in prizadela. Še vedno sem zelo žalosten," je zaključil 44-letni Ronaldo, zdaj predsednik španskega kluba Real Valladolid.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice