Šport > Nogomet
1860 ogledov

"Bil sem Diegov 'cimer', bilo mi je nerodno"

Ariel Ortega Profimedia
Na svetovnem prvenstvu si je delil sobo z Maradono.

Od smrti Diega Armanda Maroadone sta minula že skoraj dva tedna, v Argentini pa se še vedno vse vrti okoli legendarnega nogometaša. Na vprašanja o njemu je tako moral odgovarjati tudi njegov nekdanji reprezentančni soigralec Ariel Ortega.

"Rad imam Diega. Mo morem vam opisati, koliko mi je pomenil. Med svetovnim prvenstvom leta 1994 sva bila 'cimra'. Če dobro razmislim, sem eden od peščice srečnežev, ki jih je doletela ta čast. Ko sem slišal, da bova sostanovalca, si tega na začetku nisem želell. Bilo mi je kar nerodno," je v pogovoru za TYC Sports dejal bivši član River Plateja, ki je v Evropi nosil drese Valencie, Sampdorie, Parme in Fenerbahceja.

Ortega je bil leta 1994, ko so mundial gostile Združene države Amerike, star le dvajset let. "Maradona je ravnal tako, kot bi bil jaz on in on jaz. Rekel mi je, da je soba moja, da sem lahko glavni v njej in počnem, kar si želim. Vsi so poznali Maradono, jaz pa sem spoznal Diega. Bil je fantastična oseba."

"Velikokrat sem si med treningi želel le stati ob igrišču, da bi ga lahko opazoval. Spoštujem ga kot nogometaša, a še bolj kot osebo. Ko ste mladi, delate veliko napak. Včasih potrebujete objem in nasvet. Maradona mi je ponudil oboje in za to sem mu večno hvaležen," je izjavil zdaj 46-letni Ortega.

Diego Maradona | Avtor: Profimedia Profimedia

Maradona je bil sicer na svetovnem prvenstvu v ZDA suspendiran, saj so v njegovem telesu našli nedovoljene snovi. Kot kapetan je dosegel četrti zadetek na uvodni tekmi skupine D proti Grčije, pod vse preostale se je podpisal Gabriel Batistuta (4:0). Ortega je v igro vstopil v 83. minuti.

Tudi na dvoboju z Nigerijo (2:1) je Diego nosil kapetanski trak, dva zadetka za zmago gavčev je zabil Claudio Caniggia. Proti Bolgarom, ko so Argentinci klonili z 0:2, Maradona že ni smel več igrati. Nato je sledil še poraz v osmini finala, ko so bili s 3:2 boljši Romuni.

Ortega, ki je takrat zaradi poškodbe Caniggie odigral večji del tekme proti Bolgariji in celotno proti Romuniji,  je sicer za argentinsko reprezentanco nastopal deset let, zbral je 87 nastopov in 16 zadetkov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice