Šport > Nogomet
45328 ogledov

Maradona je umrl reven, poglejte, kaj je počel z denarjem

maradona Epa
Pokojni nogometni bog Diego Maradona je bil znan kot velik zapravljivec.

Diego Maradona je v svoji nogometni karieri zaslužil na desetine milijonov dolarjev, vsaj še enkrat toliko pa so mu navrgle pogodbe s pokrovitelji.

Najdonosnejše je bilo njegovo obdobje pri Napoliju (1984-1991), kjer je po podatkih New York Timesa iz leta 1990 prejemal tri milijone dolarjev letne plače, dodatnih osem do deset milijonov pa je zaslužil s trženjem svoje podobe.

Po koncu nogometne kariere so njegovi prilivi izrazito usahnilil, finančno stabilnost pa so močno ogrožale tudi njegove življenjske navade.

Diego Armando Maradona Dorados | Avtor: Epa Epa

Maradonino življenje je bilo po umiku z nogometnih zelenic leta 1997 vse prej kot zgledno. Imel je kopico zdravstvenih težav, pečal se je z mamili, večkrat se je zdravil na klinili za odvajanje od odvisnosti, spočel pa je tudi več nezakonskih otrok.

Po njegovi smrti, v 61. letu starosti je preminil 25. novembra za posledicami pljučnega edema in odpovedi srca, na dan prihajajo številne podrobnosti iz njegovega zasebnega življenja.

diego maradona Obdukcija Šport Grozljive podrobnosti o stanju Maradone

Izkazalo se je, da je Maradona umrl v majhni improvizirani sobici, ki ni bila primerna za okrevanje po operaciji možganskega strdka. Odločitev za najem neustrezne hiše, kjer je pokojnik preživel zadnje dneve življenja, je bila bržkone povezana z njegovim finančnim stanjem, ki po pričevanju dobro obveščenih virov ni bilo rožnato.

"Zagotovo je umrl reven," je za argentinske medije povedal nogometašev prijatelj in novinar Luis Ventura. "Zelo rad je zapravljal. Kdorkoli ga je prosil za denar, ga je tudi dobil," je dodal Ventura.

maradona Groza Šport Katastrofalne razmere! Poglejte sobo, v kateri je umrl Maradona

Maradona je bil znan kot velik razsipnež, saj je kljub občutno manjšim prilivom še vedno živel na veliki nogi. Imel je tudi (pre)veliko srce, številni pa so njegovi dobroto znali izkoristiti.

Denar | Avtor: Profimedia Profimedia
V javnosti so se namreč pojavile navedbe, da je na njegov račun živelo tudi do 50 družin, zaradi česar so njegovi mesečni stroški presegali deset milijonov argentinskih pesov, kar bi po trenutno veljavnem tečaju znašalo več kot 120.000 dolarjev oziroma slabih 100.000 evrov.

"Deset milijonov pesov," je mesečne stroške Maradone ocenil argentinski novinar Jorge Rial. "Ker govorimo o Diegu, to niti ne zveni tako veliko, ampak ali se sploh zavedate, koliko je deset milijonov pesov? To so bili Maradonini fiksni mesečni stroški. Toliko denarja je vsak mesec izginilo z njegovega računa. Večkrat je dejal, da skrbi za 50 družin. Vsi so živeli na njegov račun. Šlo je za družine njegovega ožjega kroga, zaposlenih in znancev v Argentini ter po svetu. Zakaj je ta številka pomembna? Ker se je treba vprašati, kje bodo te družine zdaj dobile denar? Kdo bo plačal deset milijonov? Nekdo bo moral," je dodal Rial.

Maradonini bančni računi so trenutno pod nadzorom argentinskih davčnih oblasti, dostop do njih pa je za zdaj onemogočen.

diego maradona V desetih dneh Šport Medicinska sestra je Maradono videla samo enkrat
Komentarjev 4
  • sandi76 09:05 08.december 2020.

    Jep, droga ni poceni !

  • Avatar karjola
    karjola 11:20 07.december 2020.

    Edino pravilno. Zakaj bi moral pustiti denar itak ga v grob ne bi nesel. Sex drugs and rocnroll!!!

  • Snežinko 11:01 07.december 2020.

    "Kdo bo plačal deset milijonov? Nekdo bo moral," je dodal Rial." ... ZAKAJ BI ŽE "nekdo" MORAL plačati ta znesek? Naj gredo delat, pijavke nekulturne! Najlažje je nekoga "cuzat" in živet na njegov račun!