Šport > Nogomet
25050 ogledov

Razkrita poslednja želja Diega Maradone

Diego MAradona, Neapelj Profimedia
Pokojni nogometni zvezdnik ni napisal oporoke, je pa svojemu odvetniku zaupal želje v zvezi z njegovim truplom.

Dieo Armando Maradona je v pismu, ki ga je napisal mesec dni pred smrtjo, svojemu odvetniku Matiasu Morli predlagal, naj njegovo truplo balzamirajo in ga razstavijo kot turistično atrakcijo po vzoru nekdanjega sovjetskega voditelja Vladimirja Lenina, čigar truplo je skoraj 100 let po njegovi smrti razstavljeno v mavzoleju na moskovskem Rdečem trgu (slika spodaj).

Nekdanji argentinski nogometaš, ki je pred mesecem dni umrl v 61. letu starosti za posledicami pljučnega edema in popuščanja srca, je odvetniku še naročil, naj ob truplu razstavijo pokale in priznanja, ki jih je zbral v bleščeči karieri, preden se je znašel v primežu drog in alkohola, ki so zaznamovale njegovo življenje po umiku z zelenic.

maradona Odločitev Šport Maradone ne smejo upepeliti, družina ogorčena

"Po tehtnem premisleku želim, da se moje truplo balzamira in razstavi v muzeju," Maradonov zapis citira britanski tabloid The Sun. "Obkrožajo naj ga moji pokali, osebni predmeti in drugi spominki."

Podrobnosti je predstavil pravni zastopnik Maradonove nekdanje partnerke Veronice Ojeda. "Želimo si zgraditi mavzolej, ki bi ga navijači lahko obiskovali. Maradona se je o tem pogovarjal tudi s svojimi brati. Naš predlog je resen, konkreten in finančno pokrit, del odgovornosti pa bi morala prevzeti tudi nogometne zveza," je dejal Mario Baudry.

lenin truplo mavzolej | Avtor: Epa Epa

 
Komentarjev 6
  • festwatab 07:30 22.december 2020.

    www︎.︎mayito︆.︆net - oddličen prrojekt za odrrasle, ki želikko najti parrtnerja za seks

  • Janez_53 17:06 21.december 2020.

    Nisem ravno prepričan, da je to Diegova poslednja želja. Verjetno je to želja tistih, ki so lepo živeli od njegovega denarja in se sedaj bojijo, kako bodo naprej brez dela živeli. Morbidno!

  • mina6 12:06 21.december 2020.

    Bolnik...