Eriksen ne bo več smel nastopati v Italiji

Foto: Epa
Foto: Epa
Eriksen zaradi spodbujevalnika ne bo več mogel igrati v Italiji, od koder prihaja njegov aktualni klub Inter.
Oglej si celoten članek

Danskemu nogometnemu zvezdniku Christianu Eriksenu, ki mu bodo po srčnem zastoju vstavili srčni spodbujevalnik, očitno grozijo težave v njegovem italijanskem klubu Inter Milano. V Italiji se je osebam s srčnim spodbujevalnikom prepovedano ukvarjati z vrhunskimi športi, je sporočil predstavnik italijanskega združenja športnih kardiologov.

"Protokoli v Italiji so zelo strogi. Zato se mi zdi nemogoče, da bomo Eriksena spet videli v italijanskem nogometu," je za Radio Punto Nuovo dejal Lucio Mos, predsednik italijanskega združenja športnih kardiologov in s tem potrdil pisanje Gazzette dello Sport.

Foto: Epa Christian Eriksen

Devetindvajsetletni nogometaš Interja iz Milana se je v 43. minuti tekme proti Finski na evropskem prvenstvu nenadoma zgrudil in izgubil zavest, zato ga je medicinsko osebje na igrišču več minut oživljalo, preden so ga prepeljali v bolnišnico. Pozneje so potrdili, da je doživel zastoj srca.

Iz danske nogometne zveze (DBU) so v četrtek sporočili, da bodo reprezentantu vstavili vsadni kardioverter defibrilator (ICD), majhno napravo, ki nadzira in uravnava srčni ritem. Ta naprava je podobna srčnemu spodbujevalniku in jo uporabljajo ljudje s povečanim tveganjem za srčne aritmije.

Še prezgodaj pa je predvideti, kdaj se bo Eriksen spet lahko ukvarjal s tekmovalnimi športi in kako dolgo bo moral v telesu nositi napravo ICD, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.