Šport > Nogomet
3328 ogledov

Eriksen ne bo več smel nastopati v Italiji

Christian Eriksen Danska Finska Euro 2020 Epa
Eriksen zaradi spodbujevalnika ne bo več mogel igrati v Italiji, od koder prihaja njegov aktualni klub Inter.

Danskemu nogometnemu zvezdniku Christianu Eriksenu, ki mu bodo po srčnem zastoju vstavili srčni spodbujevalnik, očitno grozijo težave v njegovem italijanskem klubu Inter Milano. V Italiji se je osebam s srčnim spodbujevalnikom prepovedano ukvarjati z vrhunskimi športi, je sporočil predstavnik italijanskega združenja športnih kardiologov.

"Protokoli v Italiji so zelo strogi. Zato se mi zdi nemogoče, da bomo Eriksena spet videli v italijanskem nogometu," je za Radio Punto Nuovo dejal Lucio Mos, predsednik italijanskega združenja športnih kardiologov in s tem potrdil pisanje Gazzette dello Sport.

Christian Eriksen | Avtor: Epa Epa

Devetindvajsetletni nogometaš Interja iz Milana se je v 43. minuti tekme proti Finski na evropskem prvenstvu nenadoma zgrudil in izgubil zavest, zato ga je medicinsko osebje na igrišču več minut oživljalo, preden so ga prepeljali v bolnišnico. Pozneje so potrdili, da je doživel zastoj srca.

Iz danske nogometne zveze (DBU) so v četrtek sporočili, da bodo reprezentantu vstavili vsadni kardioverter defibrilator (ICD), majhno napravo, ki nadzira in uravnava srčni ritem. Ta naprava je podobna srčnemu spodbujevalniku in jo uporabljajo ljudje s povečanim tveganjem za srčne aritmije.

Še prezgodaj pa je predvideti, kdaj se bo Eriksen spet lahko ukvarjal s tekmovalnimi športi in kako dolgo bo moral v telesu nositi napravo ICD, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice