Šport > Nogomet
19355 ogledov

V zvezi z Eriksenom se že širijo lažne informacije

Christian Eriksen Danska Finska Euro 2020 Epa
Primer danskega nogometaša je ravnel številne debate na družabnih omrežjih. Nekateri ga skušajo izkoristiti v svoj prid.

Danski zvezdnik Christian Eriksen je preživel. V soboto je sredi tekme proti Finski doživel srčni zastoj in ostal pri življenju zahvaljujoč hitri reakciji soigralca in zdravstvenega osebja.

Priznani britanski kardiolog Sanjay Sharma, ki je skrbel za Eriksenovo zdravje, ko je slednji igral za Tottenham Hotspur, je v pogovoru za BBC namignil, da bi Eriksenove težave lahko bile povezane s covidom-19. Obenem je zatrdil, da Danec do leta 2019, ko je bil pod njegovim okriljem, ni imel problematičnih izvidov.

Christian Eriksen Danska Finska Euro 2020 Video Šport Prijatelj in heroj, tako so rešili Eriksenovo življenje

Še korak dlje pa so šli nasprotniki cepljenja proti covidu-19. Na spletu so se pojavile lažne informacije, da je bil Eriksenov zastoj posledica cepiva. Objave so se, seveda, kot blisk razširile po spletu.

Danes je moral reagirati športni direktor Interja - Eriksenova delodajalca. Giuseppe Marotta je ovrgel trditve kardiologa in proticepilcev.

"Ni imel covida. Nikoli ni bil pozitiven nanj. Tudi cepljen ni bil," je za Rai Sport dejal Marotta. "Lahko potrdim, da je Interjeva zdravniška služba od začetka vpletena v njegov primer," je še dodal.

Finski in danski navijači Ko se orosi oko... Šport Navijači stopili skupaj: prekrasna kulisa Fincev in Dancev za Eriksena

"Danes zjutraj smo govorili s Christianom Eriksenom, ki pozdravlja svoje soigralce. Njegovo stanje je stabilno, v bolnišnici pa bodo opravili še nekaj preiskav," je danska nogometna zveza sporočila preko Twitterja.

Dodali so, da so bili nogometaši in člani strokovnega štaba deležni psihološke pomoči in si bodo po včerajšnjem incidentu še naprej stali ob strani.

Eriksen ni bil dolgo v komi, kar je odličen znak za njegovo rehabilitacijo. A vseeno je najbolj verjetno, da je devetindvajsetletni vezist že odigral svojo zadnjo tekmo.

Prva pomoč Prvo pravilo: pomagajte! Avto Kako dajati umetno dihanje in stise srca

Christian Eriksen Danska Finska Euro 2020 | Avtor: Epa Epa

 
Komentarjev 1
  • Ender3 14:22 13.junij 2021.

    Očitno je šlo za Brugada sindrom, z srečnim koncem. Vse ostalo bodo natolcevanja in špekulacije.