Šport > Nogomet
11475 ogledov

Čeferin: "Nikoli ne veš ..."

Sergio Mattarella Aleksander Čeferin Euro 2020 Rim Epa
Šef evropske krovne nogometne zveze je optimist glede izvedbe Eura.

Predsednik Evropske nogometne zveze (Uefa) Aleksander Čeferin je na dan prve tekme evropskega prvenstva 2020 v pogovoru za francosko tiskovno agencijo AFP dejal, da se bodo morale reprezentance soočiti s posebnimi okoliščinami zaradi pandemije covida-19, a je prepričan, da bo vse v redu.

"To ni običajno EP, ker je v 11 državah, ob tem pa še pandemija otežuje potovanja," je v Rimu dejal Čeferin in poudaril, da se bo vsaka ekipa zato morala prilagoditi "na poseben položaj, da bo lahko končala EP".

Eno leto po prvotno predvidenem začetku turnirja se je 24-članski turnir zvečer le začel pred približno 16.000 gledalci na rimskem olimpijskem stadionu, ki je bil tako približno 25-odstotno zaseden.

Čeprav so se v zadnjih dneh pojavili primeru okužb z novim koronavirusom v španski, švedski in ruski ekipi, Čeferin ostaja optimist, da bo tekmovanje potekalo brez prekinitev do konca in finala 11. julija na londonskem Wembleyju.

Rusija trening Euro 2020 Euro 2020 Šport Covid-19 od turnirja oddaljil še enega nogometaša

"Mislim, da tekme ne bodo preložene. Tako imenovani mehurčki bodo zelo striktni, takšen je tudi naš zdravstveni protokol," je dejal 53-letni Slovenec. Dodal je, da bodo tudi tiste uradne osebe, ki so že cepljene, testirane pred vsako tekmo. "Vsi smo zaščiteni, igralci še bolj, tako da mislim, da je to kar varen turnir. Nikoli pa ne veš, če še bo pojavil kakšen primer, ampak sem precej prepričan, da bo vse v redu," je dodal Čeferin.

Verjame, da je bila preložitev EP z lanskega na letošnje leto pravilna, saj bi lani igrali pred praznimi tribunami. "Zdaj bomo imeli vsaj nekaj navijačev na stadionih, kar je zelo pomembno za EP, ki je festival nogometa," je zaključil Čeferin.

angleška reprezentanca Euro 2020 Šport Angleži vredni dvajsetkrat več kot Makedonci
Komentarjev 2
  • Dusan21 21:59 11.junij 2021.

    Prav ima, nikoli ne veš, kdo ti je fotr. Tudi Marjan ima hude more zaradi tega. Medved mu ne da miru, stalno ga opominja in svari pred mnogoženstvom