Šport > Nogomet
252 ogledov

Angleži vredni dvajsetkrat več kot Makedonci

angleška reprezentanca Profimedia
Najboljši reprezentanci presegata milijardo evrov.

Če bi merili skupno vrednost reprezentanc na nogometnem evropskem prvenstvu, upoštevajoč trenutno tržno vrednost posameznih reprezentantov v vsaki od ekip na turnirju stare celine, bi največjo vrednost dosegla reprezentanca Anglije s težo 1,25 milijarde evrov, kažejo podatki portala Transfermarkt.

Člane "albiona" bi morali voziti naokrog v oklepljenih vozilih, upoštevajoč dejstvo, da njihova skupna vrednost znaša kar zajeten kupček denarja, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina.

Marcelo Bielsa Foto Šport Zato ljubijo "Norca": otroci niso mogli verjeti!

Med 24 ekipami na Euru 2020 so težji od milijarde le še člani izbrane vrste Francije: svetovni prvaki so vredni 1,03 milijarde.

Po podatkih španske revije AS tretje mesto zaseda Nemčija (936 milijonov), četrta je Španija (906), peto mesto držijo evropski prvaki Portugalci (872), nato sledijo Italija (764), Belgija (669) in Nizozemska (637).

Hrvaška je na devetem mestu, svetovni podprvaki so ocenjeni na 375 milijonov evrov. Na zadnjih treh mestih so Madžarska (74), Severna Makedonija (61) in Finska (44).

Med vsemi prijavljenimi igralci je najdražji francoski napadalec Kylian Mbappé, ki je ocenjen na 160 milijonov evrov. Na drugem mestu je angleški napadalec Harry Kane, ki ga prestopni trg ocenjuje na 120 milijonov evrov. Za napadalcem Tottenhama je njegov soigralec iz reprezentance Jadon Sancho, ki v evrskih bankovcih tehta 100 milijonov, enako kot tudi belgijski vezist Kevin de Bruyne in belgijski napadalec Romelu Lukaku.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.