Šport > Nogomet
5179 ogledov

Čeferin jih ni, tako bodo superligaše kaznovali Angleži

Angleški superligaši Reševalni pas/Twitter
"Odpadna" šesterica jo je na koncu še dokaj dobro odnesla, saj jih ob denarni kazni čaka zgolj pogojna kazen odvzema točk.

Vodstvo angleške Premier lige se je po pisanju Daily Maila odločilo, kakšna kazen čaka šesterico otoških klubov, ki so sodelovali pri oblikovanju kratko trajajoče Superlige.

Šport: Takšne so spremembe v ligi prvakov - Aleksande Čeferin UEFA Šport Tresla se je gora ... Čeferin brez kazni za Real, Barcelono in Juventus!

Po poročanju angleškega časnika naj bi vodstvo ene najmočnejših nogometnih lig na svetu v sredo zjutraj organiziralo sestanek, na katerem je bilo sprejeto, da ni potrebe po kakšnem disciplinskem postopku, da pa bodo morale osramočene ekipe skupaj plačati kazen 25 milijonov evrov.

Toda ta denar ne bo romal na račun preostalih 14 klubov iz najmočnejše angleške lige, kateri so najbolj klicali po sankcijah, temveč se bo preselil na račun številnih lokalnih klubov ter v pomoč organizaciji kakšnih navijaških dogodkov.

Tottenham, Arsenal, Manchester United, Manchester City, Liverpool in Chelsea, ki so sicer resda tudi prvi zapustili Superligo, bodo prejeli še pogojno kazen 30 točk. Vsaka naslednja nedovoljena priključitev kakšni novo nastali ligi bo omenjene klube stala izgube 30 točk v domačem prvenstvu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice