Šport > Nogomet
28189 ogledov

Infantino spregovoril o domnevni izdaji Čeferina

infantino čeferin Twitter/L'Equipe
Predsednik Fife se je odzval na obtožbe, da je ustanovitelje nogometne superlige spodbujal k odcepitvi.

Prvi mož Mednarodne nogometne zveze (Fifa) Gianni Infantino je zavrnil obtožbe predsednika La Lige Javierja Tebasa, da je v zakulisju dogajanja prilival olje na ogenj in s tem ključno pripomogel k nastanku propadle evropske superlige.

Aleksander Čeferin Skriti sovražnik Šport Razkrit vplivnež v ozadju superlige, Čeferin ima močnega nasprotnika

Infantino ne zanika, da je razpravljal o možnosti ustanovitve elitnega tekmovanja, vendar ob tem poudarja, da ni nikoli deloval v nasprotju z interesi kolega na čelu Uefe Aleksandra Čeferina"Moja odgovornost je, da poslušam, sestankujem in razpravljam z nogometnimi interesnimi skupinami - člani zvez, lig, klubov. Velikih, srednjih in malih. Če sem prisluhnil klubom, to še ne pomeni, da je Fifa spletkarila za ustanovitev superlige. Namesto govoricam in obrekovanju bi morali prisluhniti dejstvom," je sporočil Infantino in dodal, da je ideja o superligi zorela več let in da se je še kot predstavnik Uefe srečeval s podobnimi oziroma celo "naprednejšimi projekti".

Aleksander Čeferin Čeferin pomenljivo Šport "Ob športu te mine volja, da bi koga žalil na družbenih omrežjih"

Poudaril je, da propad superlige še ne pomeni, da so vsi akterji zadovoljni s 'statusom quo' evropskega nogometa. "To pa seveda ne pomeni, da smo zadovoljni z vse večjim neravnovesjem konkurence na ravni klubskega nogometa. Že na začetku sezone lahko napovemo, kdo bo prvak. Ne, nismo zadovoljni. Toda kdo je pripravljen karkoli narediti? Kdo bo storil prvi korak v dobro športa? Trenutno še nihče. Najglasnejši govorijo samo v imenu lastnih interesov. Fifa ščiti interese vseh, zato moramo o vsem govoriti z vsemi. Ničemur ne zapiram vrat - novim formatom, novim tekmovanjem, novim idejam. Pripravljen sem poslušati," je sporočil Infantino.

Zlatko Zahović Legenda Šport Zlatko Zahović: "V nogometu se ne vidim več"
 
Komentarjev 2
  • Avatar NX11
    NX11 22:30 22.maj 2021.

    Elitna liga je samo vprašanje časa. Čeferin je vrhunski športnik in si zasluži minimalno plačo z vsemi dodatki....

  • Porko2 15:29 22.maj 2021.

    Šport je šport. Šport je zaposlitev. Vsem športnikom, bi treba izplačati minimalno plačo + dodatke, vključno z uspešnostjo. Trgovina z ljudmi je spet na plani, kot v srednjem veku.