Šport > Euro 2020
126 ogledov

Španci že pred Eurom dobili bitko s Francozi

Aymeric Laporte Epa
Želeli sta ga dve velesili. Eno je vztrajno zavračal, zdaj bo zaigral za drugo.

Francoski branilec Aymeric Laporte, ki si kruh služi v vrstah nogometnega velikana z Otoka Manchester Cityja, bo lahko kot na novo naturalizirani Španec zaigral v nogometni reprezentanci Španije, so danes potrdili pri Mednarodni nogometni zvezi Fifi, je poročala francoska tiskovna agencija AFP.

Francozu so prižgali zeleno luč za nastop v "furii" na letošnjem evropskem prvenstvu. To pomeni, da je Laporte s takojšnjim učinkom upravičen do igranja v reprezentativnih selekcijah španske nogometne zveze, so še potrdili za AFP.

Španska vlada je Laporteju maja odobrila izredno naturalizacijo, sprejem v špansko državljanstvo, na prošnjo španske nogometne zveze.

aleksander čeferin Različni pogledi Šport Čeferin naletel na odpor: "Temu močno nasprotujemo"

Laporte, ki ima po starih starših daljne sorodstvene vezi z Baski, je bil del mladinskega pogona v bilbajskem Athleticu, v dresu katerega je tudi debitiral v španski ligi, leta 2018 pa se je preselil v Anglijo.

Francoski selektor Didier Deschamps ga je trikrat vpoklical v francosko moštvo med letoma 2016 in 2020, vendar v modrem dresu ni igral niti minute.

Aleksander Čeferin Menjave Šport UEFA brez milosti, dve mesti kljub dosedanjim vložkom ostali brez Eura

Po poročanju španskih medijev je pobudo za prihod Laporteja dal španski selektor Luis Enrique sam. Selektor je vodilnim predstavnikom zveze naročil, naj pristopijo k igralcu, da lahko sodeluje na evropskem prvenstvu, ki bo od 11. junija do 11. julija, kot del španske reprezentance.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice