Šport > Nogomet
15614 ogledov

Čeferin pred veliko dilemo, odločitev ne bo lahka

Aleksander Čeferin Epa
Evropska nogometna zveza (Uefa) bo do srede sprejela odločitev glede preložitve finala lige prvakov.

Evropska nogometna zveza (Uefa) se bo do srede odločila, ali bo finale elitnega klubskega tekmovanja lige prvakov na sporedu v turškem Istanbulu, danes poroča britanski BBC. Tam naj bi se 29. maja pomerila angleška velikana Manchester City in Chelsea, a je v zadnjih dneh Turčija pristala na rdečem seznamu držav za potovanja z Otoka.

Finale bi lahko gostil stadion Wembley v Londonu.

Visoki predstavniki Uefe se bodo danes srečali z britansko vlado in angleško nogometno zvezo FA ter razpravljali o možnosti izvedbe finala na Wembleyju v Londonu, je zapisal BBC.

Na osrednjem londonskem stadionu je 29. maja predviden tudi finale "play-offa" v angleškem championshipu, po rangu drugoligaškem tekmovanju. Toda združenje angleške lige EFL je pripravljeno prestaviti tekmo, če bi Wembley od Uefe dobil organizacijo finala.

liga prvakov pokal Drama pred finalom Šport Zaplet v ligi prvakov: ogled finala se je "podražil" za 2000 funtov

Britanska vlada je, potem ko je Turčija pristala na rdečem seznamu zaradi porasta okužb z novim koronavirusom, odsvetovala navijačem, da potujejo v Turčijo. Tam bi lahko po informacijah turške nogometne zveze oba kluba pozdravila najmanj po 4000 navijačev, a usoda tekme v turški prestolnici zdaj visi na nitki.

Vsi potniki v Turčijo in nazaj bi morali na Otoku v zato prilagojenih posebnih hotelih opraviti 10-dnevno karanteno, še dodaja BBC, kar bi lahko imelo posledice tudi za igralce, ki se bodo pridružili reprezentancam pred evropskim prvenstvom. Euro je na sporedu od 11. junija do 11. julija.

V primeru, da bi Wembley dobil organizacijo finala, bi morala Velika Britanija malce sprostiti pravila ali omogočiti določene izjeme ob prihodu v državo. Finale lige prvakov si vsako leto ogleda ogromno sponzorjev, funkcionarjev in drugih deležnikov.

Britanski minister za promet Grant Shapps je za BBC potrdil, da je tamkajšnja vlada odprta za organizacijo finala in da pogovori z Uefo potekajo. "Na koncu se bo morala odločiti Uefa," so pri BBC še zapisali v prispevku.

 
Komentarjev 6
  • Stane Adamič 16:27 10.maj 2021.

    Čeferin nam iz vseh levih cajtengov skače kot sneguljčica. A ga pripravljajo za nov obraz? Sam ne smemo pozabit, da brani predvsem ljudi čudnega slovesa.(Odgovor je enak prejšnjemu). Torej bomo šli še enkrat na led?