Šport > Nogomet
73334 ogledov

Prvi mož Fife obračunal s Čeferinom, poglejte, kaj mu očita

Gianni Infantino in Aleksander Čeferin Epa

Ob naraščajočem pritisku, ki ga na uporniške ustanovitelje evropske superlige vrši Aleksander Čeferin, se je za omilitev retorike zavzel prvi mož Fife Gianni Infantino.

Švicar italijanskih korenin, ki je vodenje Fife prevzel pred petimi leti, je v intervjuju za L'Equipe posvaril pred posledicami sankcioniranja disidentov, h kateremu se tako brezkompromisno nagiba njegov kolega na čelu Uefe.

Aleksander Čeferin Brez milosti Šport Čeferinova Uefa pripravlja hude kazni za Real, Barcelono in Juventus

Superligo je v noči z 18. na 19. april uradno ustanovilo 12 vplivnih in bogatih nogometnih klubov iz Anglije, Španije in Italije. Po burnem odzivu javnosti, navijaških protestih in grožnjah s strani krovnih nogometnih zvez je že dan po objavi uradnega sporočila za javnost tekmovanje zapustila šesterica angleških klubov, kmalu zatem so jim sledili še Atlético Madrid, Inter in AC Milan.

Juventus za razliko od milanskih velikanov ni ponudil uradnega odstopa iz superlige, je pa v odzivu na odpor priznal, da je projekt obsojen na propad. Po umiku deseterice sta pri kontroverzni odcepitvi vztrajala samo še Real Madrid in Barcelona.

Predsednik kraljevega kluba Florentino Pérez je v nedavnem intervjuju za španski AS, v katerem je brez dlake na jeziku obračunal s Čeferinom, dejal, da so vsi ustanovitelji še vedno člani superlige, saj nihče ni plačal kazni za istop iz tekmovanja. "Če ta projekt ne bo uspel, bo po zato kakšen drug. Ne pozabite, da je 12 klubov podpisalo zavezujočo pogodbo," je nasprotnikom zažugal Pérez.

Aleksander Čeferin Spet v napad Šport Pérez udaril z vso silo: "Čeferin je kršil sodno prepoved!"

Evropska zveza je pripravljena upor zadušiti za vsako ceno, zato proti vsem, ki nameravajo vztrajati pri odcepitvi, pripravlja dodatne ukrepe. Vsem klubom, ki se uradno in javno ne bodo distancirali od kontroverznega projekta, grozi dvoletna prepoved nastopanja v vseh evropskih tekmovanjih.

Infantino: "Previdno s sankcijami!"

Predsednik Fife se za razliko od Čeferina nagiba k bolj konzervativnemu pristopu. "Ustanovitev superlige ni samo nesprejemljiva, temveč tudi nepredstavljiva. Ko govorimo o nogometu, se moramo izogibati besedi 'vojna' v času, ko se svet srečuje z neprecedenčno globalno pandemijo. Nekatera dejanja morajo imeti posledice in vsak bo moral prevzeti odgovornost, a glede sankcij je treba ostati zelo previden. Kazen za klub pomeni tudi kazen za igralce, trenerje in navijače, ki s tem niso imeli prav nič," je opozoril Infantino, nato pa namignil, da bi morala del odgovornosti prevzeti tudi Uefa oziroma Čeferin. "Vodja bi moral prav tako odgovoriti na vprašanje, zakaj je do tega sploh prišlo," je pristavil predsednik Fife.

florentino perez Ne prizna poraza Šport Pérez o Čeferinu: "Takšne agresije še nisem doživel"

gianni infantino | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 14
  • Janez_53 12:46 07.maj 2021.

    Avtor članka J.Ž., kje hudiča v članku piše karkoli o "obračunavanju"??? Predsednik FIFE je izrazil svoje mnenje, kar je daleč od kakšnega "obračunavanja"!!! POROČAJTE OBJEKTIVNO IN NE NAPIHUJTE PROBLEMOV!!!

  • rd2dmk2 09:31 07.maj 2021.

    povsod je samo še denar. se spomnite Stenmarka, kako so ga poteptali ? danes pa smučarji ravno tako služijo miljone. Ko bomo gledalci povedali da hočemo gledat nogomet, ki bo zanimiv in nepredvidljiv in da bo prišlo spet na igrišče ...prikaži več načelo da je žoga okrogla in da se vsaka tekma začne z nič proti nič. in za konec pred leti je bil en nizozemski kljub hudo dober, samo mladinci iz domače šole. in rezultat ? bogatuni pokupile vse, tako da je klub spet padel v dno in ni bojazni za konkurenco.

  • ilija 06:03 07.maj 2021.

    Čeferin ima prav treba je kaznovati te klube saj je bil tudi Liverpool kaznovan in to za 4 leta če taka liga prvakov ne bi bila nikoli ne bi bila zvezda, ajax, steaua, psv, Porto, zato je taka liga da ...prikaži več imajo tudi mali klubi z dobro generacijo ki nekateri delajo z mladimi da nekoč im pač uspe zato je treba teh kaznovat saj so sami krivi da toliko plačajo kupujejo dragih igralcev ki so sami ponujali ogromne vsote sedaj so v ogromnem minusu naj gredo v stečaj pa zopet znova začet.

Sorodne novice