Šport > Nogomet
2862 ogledov

Čeferin: "Dovolj imamo strahopetcev, ki širijo škodljivo ideologijo"

Aleksander Čeferin Epa
Predsednik Evropske nogometne je podprl angleško iniciativo.

Uefa se bo pridružila protestni začasni prekinitvi objav na družbenih omrežjih. Pred dnevi so se za ta korak odločili v Angliji, vključno s tamkajšnjo zvezo in prvoligaškimi klubi, da bi opozorili na vse bolj razširjeno problematiko nadlegovanja in rasizma na teh spletnih omrežjih. Ta prekinitev objav se bo začela v petek, končala pa v ponedeljek zvečer tik pred polnočjo.

Predsednik Uefe Aleksander Čeferin je podprl iniciativo in poudaril, da je treba z dejanji preprečiti širjenje sovraštva in spletnih žalitev, usmerjenih v igralce in vse vpletene v nogomet.

Aleksander Čeferin Podle igre Šport Čeferinovo usodno kosilo s Piquéjem in Laporto

"Žalitve so tako na igriščih kot na družbenih omrežjih. To je nesprejemljivo in to je treba ustaviti s pomočjo javnosti, zakonodajnih oblasti in velikanov družbenih omrežij. Dovoljevanje kulture sovraštva je nevarno, zelo nevarno. Ne le za nogomet, ampak družbo nasploh," je v sporočilu za javnost Uefa navedla Čeferina.

"Zato podpiramo to iniciativo. Čas je, da nogomet zavzame stališče in navdušila me je solidarnost, ki so jo pokazali igralci, klubi in drugi nogometni deležniki. Dovolj imamo teh strahopetcev, ki se skrivajo za anonimnostjo in širijo svojo škodljivo ideologijo," je še povedal Čeferin.

Ta je pozval vse, igralce, klube in nacionalne zveze, da vložijo uradne pritožbe, kadarkoli so igralci, trenerji, sodniki ali druge uradne osebe žrtve nesprejemljivih objav na Twitterju ali drugih sporočil.

aleksander čeferin Brez dlake na jeziku Šport Janševa desna roka z vso silo udarila po Čeferinu ter podprla Superligo
Komentarjev 4
  • Decko 20:04 29.april 2021.

    Čeferina za predsednika

  • jan631 19:41 29.april 2021.

    Čefurin,ne blebetaj neumnosti,mafija te je nastavila,mafija te bo odstavila.

  • bogdan76 18:34 29.april 2021.

    leon,,tebi naše ustanove nemorejo pomagati zato pojdi v Vrapče tam tibojo sigurno postavili pravo dijagnozo.