Šport > Nogomet
3010 ogledov

Zaplet v ligi prvakov: ogled finala se je "podražil" za 2000 funtov

Liga prvakov pokal trofeja žreb Uefa Nyon Švica EPA
Britanska vlada je zaradi velikega števila okužb s koronavirusom Turčijo, kjer naj bi se konec meseca odvil finale lige prvakov, umestila na rdeči seznam.

Iz Velike Britanije se krepijo pozivi k spremembi lokacije letošnjega finala lige prvakov. Za prestižno evropsko krono naj bi se 29. maja predvidoma v Istanbulu pomerila Manchester City in Chelsea, ker pa zdravstvenska slika v Turčiji ni najboljša, britanske oblasti na Uefo apelirajo, naj finale prestavi na Otok. 

Turčija se je zaradi velikega številka potrjenih okužb s koronavirusom namreč znašla na rdečem seznamu za potovanja. To pomeni, da navijači obeh finalistov ne bi smeli potovati v državo.

Uefa je v odzivu na pritiske britanskih oblasti sporočila, da bo s končno odločitvijo še malce počakala.

V zadnjih nekaj tednih se je Turčija znašla na četrtem mestu v svetu po številu novih primerov okužb z novim koronavirusom, zaradi česar po celotni državi veljajo strogi ukrepi do 17. maja. Ukrepi pa so očitno dali določene rezultate, saj je dnevno število okužb ta teden padlo na 27.000,  sredi aprila jih je bilo 63.000.

boris johnson | Avtor: Epa Epa
"Liga prvakov je vrhunec evropskega klubskega nogometa. Ob dveh angleških finalistih bi bila res velika škoda, če se naši navijači tekme ne bi mogli udeležiti. Odlično bi bilo, če bi finale lahko gostili tukaj. Pristašem obeh klubov želim pomagati, da vidijo svojo ekipo v akciji," je za The Sun povedal britanski premier Boris Johnson.

Če bi finale prestavili v Anglijo, bi si tekmo s tribun lahko ogledalo do 15.000 gledalcev.

Težavo za navijače sicer ne predstavlja potovanje v Turčijo, temveč vrnitev domov, kjer jih čaka obvezno testiranje in desetdnevna karantena v hotelu, vsak izmed njih pa bi moral pokriti stroške v višini slabih 2000 britanskih funtov.

Komentarjev 1
  • Avatar NX11
    NX11 17:57 08.maj 2021.

    Upam da jim rata. Sultan nima kaj imet finala LP.