Šport > Nogomet
29077 ogledov

Zdaj gre zares! Čeferin odvrgel rokavice

barcelona real juventus Twitter
Evropska nogometna zveza (Uefa) je tudi uradno uvedla disciplinski postopek proti Realu, Barceloni in Juventusu.

Evropska nogometna zveza Uefa je uvedla disciplinski postopek proti Realu, Barceloni in Juventusu, zadnjim trem od 12 prvotnih ustanoviteljev sedaj že propadle superlige, poroča francoska agencija AFP.

Uefa je imenovala "etične in disciplinske inšpektorje", odgovorne za izvedbo preiskave projekta "tako imenovane superlige", je sporočila evropska zveza.

"Nadaljnje informacije o tej zadevi bodo posredovane pravočasno," je dodala Uefa, ne da bi natančno navedla, kakšne morebitne kršitve Uefinega pravnega okvira je obtožena trojica klubov.

Mathijs de Ligt Cristiano Ronaldo Jvuentus Serie A Šport Italija postavila ultimat "super" Juventusu

Med disciplinskimi sankcijami, ki jih predvideva statut krovne nogometne organizacije na stari celini, so za klube najhujše "izključitev s sedanjih in/ali prihodnjih tekmovanj" in za vodilne "prepoved kakršnih koli dejavnosti, povezanih z nogometom".

Dvanajst klubov je v noči z 18. na 19. april objavilo ustanovitev zasebne superlige, na predvečer težko pričakovane reforme lige prvakov, ter za nekaj časa evropski nogomet postavilo na glavo in ogrozilo obstoj Uefe. Postopni umik šestih angleških udeležencev je po vsega 48 urah privedel do opustitve projekta, pri katerem pa še vedno vztrajajo pri Realu, Barceloni in Juventusu.

Aleksander Čeferin Ni predaje Šport Na nož! Odgovor Čeferinu, ki trese nogometni svet

Arsenal, Liverpool, Chelsea, Manchester City, Manchester United, Tottenham, Atletico Madrid, Milan in Inter Milano so 7. maja sklenili sporazum za ponovno vključitev z Uefo. Omenjeni klubi so se zavezali nastopom v nacionalnih prvenstvih in Uefinih tekmovanjih, in priznavajo, da je bil projekt superlige napaka, za kar so se opravičili navijačem, nacionalnim zvezam, ligam, evropskim klubom in Uefi.

Klubi bodo ob pet odstotkov prihodkov, ki bi jih dobili od ene sezone Uefinih tekmovanj, ta delež pa bo krovna zveza razdelila drugam. Obenem bodo z drugimi klubi podarili skupno 15 milijonov evrov za dobrobit nogometa otrok in mladine v lokalnih skupnostih po Evropi.

gianni infantino Razkol Šport Prvi mož Fife obračunal s Čeferinom, poglejte, kaj mu očita

Na ta sporazum so že naslednji dan, 8. maja, Real, Barcelona in Juventus vnovič zatrdili, da njihov načrt pomeni rešitev ter da so pritiski Mednarodne nogometne zveze (Fifa) in Uefe nedopustni.

"Z namero, da najdemo rešitev za trenutno nevzdržno stanje v nogometni industriji, je 12 nogometnih klubov predlagalo reformo, da bi bil naš šport privlačnejši in bi mu omogočili dolgoročno preživetje. Klubi so v ta namen 18. aprila sporočili, da so pripravljeni ustanoviti superligo," so zapisali tedaj v sporočilu omenjeni trije "uporniški" klubi.

Aleksander Čeferin Skriti sovražnik Šport Razkrit vplivnež v ozadju superlige, Čeferin ima močnega nasprotnika

 
Komentarjev 5
  • poki 23:25 12.maj 2021.

    Dva Grosupeljčana diktirata tempo zasledovalci ju ne dohajajo ,tako se teče .

  • mph 22:20 12.maj 2021.

    Juve mi je bil od zmeraj pri srcu, mi je žal kdo jih zdaj vodi in kaj je zakuhal. Vsa podpora Čeferinu jasno in enako meni velika večina navijačev, kar se je pokazalo na polno ob razglasitvi.

  • jakec1575 22:18 12.maj 2021.

    zdaj bodo vsi odstevali vsak dan do izteka mandata Čeferina. Boleče bo. :)