Šport > Nogomet
20176 ogledov

Razkrit vplivnež v ozadju superlige, Čeferin ima močnega nasprotnika

Aleksander Čeferin Epa
Po besedah predsednika španske La Lige je bil v zasnovo propadle evropske superlige močno vpet prvi mož Mednarodne nogometne zveze (Fifa).

Predsednik La Lige Javier Tebas je še podkrepil obtožbe na račun predsednika Fife Giannija Infantina, ki naj bi v zakusliju spodbujal k nastanku nogometne superlige, čeprav se v javnosti predstavlja kot zaveznik Aleksandra Čeferina.

Tebas je v preteklosti že opozarjal na skrite namene predsednika Fife, zdaj pa je v pogovoru za Europa Press namignil, da je njegova vloga pri ustanovitvi spornega tekmovanja neizpodbitna.

Prepričan je namreč, da se kodirano ime "W01" v tajnih dokumentih superlige nanaša prav na Infantina.

"On (Infantino, op. a.) je tisti, ki je v ozadju superlige. To sem mu tudi osebno povedal. Jasno in glasno sem vam že povedal in še enkrat bom ponovil: 'Za vsem tem stoji predsednik Fife Gianni Infantino'. Vrši pritisk in prigovarja," je povedal Tebas.

gianni infantino | Avtor: Epa Epa

Infantino je uradnem odzivu izrazil podporo Čeferinu, a ga je kmalu zatem tudi kritiziral, češ da bi se moral predsednik Uefe vprašati, zakaj je sploh prišlo do poskusa odcepitve.

gianni infantino Razkol Šport Prvi mož Fife obračunal s Čeferinom, poglejte, kaj mu očita

javier tebas | Avtor: Epa Epa
Glavni zagovornik superlige ostaja nesojeni prvi predsednik Florentino Pérez. O nesoglasjih s predsednikom Real Madrida je Tebas dejal: "Ne gre za osebno vojno med mano in Florentinom. Imava različne poglede poglede na prihodnost nogometa. Florentino nikoli ne izgubi, preseneča me, da tega ne veste. Redko prizna napako."

"To ni vojna s Pérezom, ampak vojna za ekosistem evropskega nogometa. Florentino je podal več kontradiktornih izjav. Govori o učinku koronavirusa, potem pa prizna, da so superligo načrtovali že tri leta. Najbolj so me zmotilo trditve, da želijo rešiti nogomet. Če je to res, zakaj so bili potem tako skrivnosti? Superligo načrtujejo že 20 let. Vsi vemo, da bi bila to katastrofa," meni Tebas in dodaja, da se za preživetje španskega nogometa ne gre bati. 

"Španija ima izjemno prvenstvo, na katerega smo lahko ponosni. Nikogar nismo prosili za pomoč, v bistvu smo celo finančno pomagali drugim športom. Razšili smo naše avdiovizualne storitve in povečali občinstvo. La Liga je prava superliga," je zaključil.

 
Komentarjev 3
  • jakec1575 22:13 12.maj 2021.

    Hja, glede na trmo 3 klubov, ki so najbolj zapufani, ker so lahkomiselno zapravljali, bi rekel, da izjava kar drži. Predsednik Fife je ipak italijan.

  • Michael_Cuadra 18:25 12.maj 2021.

    Odkar sem začel delati na spletu od d0ma, zaslužim 95 USD na uro. Neverjetno, edino kar potrebuje je enostavno tipkanje in dostop do interneta. Začel sem tukaj .......... >>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑬𝒓𝒐𝑷𝒓𝒐𝒇𝒊𝒕.𝐜𝐨𝐦

  • Vrtnica 11:19 12.maj 2021.

    Kapital je zmeraj zmagal , prej ali slej bo na žalost! V Škodo nogometa.