Šport > Nogomet
6413 ogledov

Zlatko Zahović: "V nogometu se ne vidim več"

Zlatko Zahović Profimedia
Legendarni slovenski nogometaš in nekdanji športni direktor Maribora je v intervjuju za Ekipo SN razkril, da v tem trenutku ne vidi vrnitve v nogomet.

Do konca sezone v prvi slovenski nogometni ligi so še trije krogi, v boju za naslov prvaka pa trije klubi - Olimpija, Mura in Maribor. Kot je v pogovoru za Ekipo SN pričakovano povedal nekdanji športni direktor vijoličnih, je prvak zanj lahko le štajerski kolektiv.

"Kadar govorimo o slovenski ligi in o tem, kdo bo prvak, je to zame najlažje vprašanje. Ker obstaja le en klub," je dejal Zahović in na pripombo, da je to dejal že v prejšnji sezoni, ko pa je do naslova prvaka prišlo Celje, dodal: "Res je, ampak zame obstaja samo en klub. In tudi ko ni prvak, je zame prvak. In objektivno in subjektivno bom dejal, da bo prvak Maribor. Ker je to moj klub, moje mesto in vanj bom vedno verjel."

Zlatko Zahović | Avtor: Profimedia Profimedia
Legendarna nekdanja slovenska reprezentančna "desetka" je kot športni direktor delal v mariborskem klubu od leta 2007 do 2020. V tistem času je s klubom požel številne uspehe, kot so igranje v ligi prvakov in evropski ligi, državni naslovi in drugo, na koncu pa je malo za takisto v Mariboru legendarnim trenerjem Darkom Milaničem zapustil klub. Tudi zaradi zabadanja nožev v hrbet, kot je dejal v pogovoru za omenjeni časnik. O imenih ni govoril.

Je pa spregovoril o svoji prihodnosti, v kateri za zdaj ne vidi vrnitve v nogomet. "Sebe ne vidim več v nogometu, še posebej ne več v Sloveniji. Če bi želel, bi že zdavnaj imel novo službo. Dovolj je bilo, 32 let. Vem, da glede na to, koliko sem dal nogometu volje, želje, ambicioznosti, zmagovalne miselnosti, to zveni neverjetno, ampak tako je," je povedal.

Dodal je, da nogometa niti ne spremlja preveč, je pa vanj vpet, ker se pogovarja z ljudmi iz nogometa, iz Evrope. "Ampak 16 lovorik je dovolj. Vedno sem imel občutek, da moram klubu nekaj vrniti, bil sem devet let v klubu kot otrok, osnove nogometa mi je dal Maribor. Mislim, da sem mu vrnil. prinesel sem lovorike, Evropo, rešili smo težave, ki so ga pred tem vedno pestile. Dvignili smo ga, zdaj naj drugi nadaljujejo," je dejal Zahović.

Zlatko Zahović | Avtor: Profimedia Profimedia

Pri teh "drugih" sta najbolj izpostavljena trener Simon Rožman in športni direktor Marko Šuler. O obeh ima svoje mnenje. Slednji, denimo, ni bil prvo ime, ki bi ga videl kot svojega naslednika na mestu športnega direktorja. "Tako bom rekel. Na tem položaju sem bolj videl nekoga drugega." Koga? "To pa naj ostane skrivnost."

Glede Rožmana, ki mora v boju za prvaka v zadnjih treh krogih nadoknaditi dve točki zaostanka za Olimpijo in ohraniti vsaj točko pred Muro, pravi, da "bo za ta Maribor verjetno dober, kam bo pa ta Maribor prišel, pa je nekaj drugega."

"Za moj Maribor sem izbiral trenerje, s katerimi smo kompatibilni. Kaj to pomeni? Rožmanu želim vse najboljše. Ampak ali se jaz lahko z njim pogovarjam o svetovnem prvenstvu, na katerem smo igrali? Se lahko pogovarjam z njim o Zinedinu Zidanu? O Chelseaju? Ne, ker nima teh izkušenj," je še povedal Zahović.

aleksander čeferin Različni pogledi Šport Čeferin naletel na odpor: "Temu močno nasprotujemo" barcelona real juventus Nad upornike Šport Zdaj gre zares! Čeferin odvrgel rokavice

Ta je v obširnem intervjuju govoril tudi o odnosu s predsednikom Evropske nogometne zveze Aleksandrom Čeferinom in povedal, da ga je ta klical za rojstni dan in mu čestital za okrogli jubilej. Zahović in Čeferin sta po napetih odnosih v času, ko je bil Čeferin še predsednik NZS, Zahović pa je imel glavno besedo pri Mariboru, v veliko bolj prijateljskih odnosih.

V pogovoru pa se je dotaknil tudi vzrokov za manj uspešne igre Maribora, predvsem glede izpada v 1. krogu kvalifikacij za evropsko ligo proti Colerainu, odnosov z navijači, s sinom Luko ter tudi sporne novinarske konference izpred dobrih treh let, na kateri je užalil avtorja pogovora Dejana Mitrovića, ki pa se mu je v zdajšnjem pogovoru opravičil.

Komentarjev 1
  • david926 08:15 17.maj 2021.

    V nogometu se nevidi vec!!! To je cisto res. Kr se vidi bolj v gostilnah. Mogoce bo zacel kot gostinec.