Šport > Nogomet
2590 ogledov

Superligaši se ne predajo! Real, Barca in Juve odločno skupaj proti Čeferinu

Aleksander Čeferin Profimedia
Real, Barcelona in Juventus se ne predajajo.

Real Madrid, Barcelona in Juventus so v sredo objavili skupno izjavo, v kateri so zapisali, da se ne bodo uklonili pritiskom Evropske nogometne zveze (Uefa) in njenega predsednika Aleksandra Čeferina, da končajo poskuse z uvedbo superlige.

Omenjeni klubi so edini od prvotnih, ki se ne predajajo in vztrajajo v želji po organizaciji lige, preostalih devet se je zaradi ostrih kritik navijačev, nogometnih organov in tudi vlad od projekta oddaljilo.

Uefa je v torek proti trem klubom začela disciplinski postopek, toda klubi so sporočili, da se ne bodo uklonili nobeni prisili, medtem ko je zadeva še na sodišču. Madridsko sodišče je pred časom zaprosilo Evropsko sodišče, naj ugotovi, ali Uefa krši konkurenčno zakonodajo EU, ko klubom preprečuje, da bi ustanovili superligo.

aleksander čeferin UEFA Šport Čeferin nad Juventus, Barço in Real z disciplinskim postopkom

"Odločno zavračamo vztrajno prisilo, ki jo Uefa uperja proti trem institucijam, ki spadajo med najpomembnejše v zgodovini nogometa. Superliga je bila od samega začetka namenjena k izboljšanju situacije v evropskem nogometu. Njen cilj je povečanje zanimanja za šport in uprizoritev največjega spektakla za gledalce. Uefa pričakuje, da se umaknemo, saj naš projekt ogroža njen monopol nad evropskim nogometom. Tega ne sprejemamo, a hkrati ostajamo odprti za spoštljiv dialog, ker nogomet nujno potrebuje rešitve. Če ne bo potrebnih reform, bomo priča njegovemu neizbežnemu koncu," so bili besni trije evropski velikani.

"Odnos do nas pomeni očitno kršitev odločitve sodišč, ki so Uefo pozvali, da se vzdrži kakršnih koli ukrepov ali kaznovanj vse do takrat, ko se bodo sodni postopki končali. Zato je začetek disciplinskega postopka s strani Uefe nerazumljiv in je neposreden napad na pravno državo, hkrati pa pomeni pomanjkanje spoštovanja avtoritete samih sodišč. Namesto da bi z odprtim dialogom raziskovali načine modernizacije nogometa, Uefa pričakuje, da bomo umaknili sodne zahteve, " so še v izjavi zapisali klubi.

infantino čeferin Resne obtožbe Šport Infantino spregovoril o domnevni izdaji Čeferina

Komentarjev 2
  • Pepe007 12:43 27.maj 2021.

    UEFA je dejansko monopolna organizacija in sedaj pač ta monopol uveljavlja. Vsekakor ni edina. Zanimivo bo, kaj bo odločilo sodišče. Če se prav spomnim, so pri nas pred leti kaznovali odbojkarje, ki so zaigrali v poletni ligi odbojke na mivki. ...prikaži več Monopol v športu pač pomeni nekaj samo, če si lastiš tudi ljudi. Mogoče sicer zaradi nekih "višjih ciljev". Človek bi mislil, da načeloma to ni dovoljeno, ampak me ne bi presenetilo, če bi sodišče odločilo, da je to dovoljeno.

  • Avatar Leon
    Leon 10:10 27.maj 2021.

    Zadnjo besedo bodo imeli navijači . Angleški navijači so povedali,da se nogomet igra predvsem zaradi njih in to so pripravljeni plačati .