Šport > Nogomet
12364 ogledov

Čeferin razkril neverjeten absurd v zvezi s superligaši

Aleksander Čeferin Epa
Predsednik Evropske nogometne zveze (Uefa) Aleksander Čeferin še naprej ne popušča v boju s superligaškimi uporniki.

Aleksander Čeferin je v intervjuju za britanski The Telegraph opozoril na nelogičnost ravnanja s strani preostalih treh članov propadle evropske superlige (ELS), saj po eni strani vztrajajo pri oblikovanju spornega in elitističnga tekmovanja, po drugi pa si prizadevajo za pravico do nastopa v prihajajoči sezoni lige prvakov. 

Trojici upornikov - Real Madridu, Barceloni in Juventusu - grozijo hude finančne sankcije ter prepoved udeležbe na tekmovanjih pod okriljem evropske zveze, če ne bodo pravočasno opustili načrtov za oblikovanje kontroverzne ELS.

aleksander čeferin | Avtor: Epa Epa
"To so najbolj nenavadni subjekti, kar sem jih srečal v življenju. Podali so izjavo, da superliga še vedno obstaja, da so še vedno člani tega tekmovanja. Dva dni zatem so oddali vlogo za nastop v ligi prvakov. Torej so v superligi in izven lige prvakov, vendar želijo vseeno igrati v ligi prvakov? Pravijo, da je z ligo prvakov konec, vendar jo kljub temu želijo igrati?" se je retorično spraševal Čeferin.

"Zdaj nam grozijo z dopisi in tožbami na tem ali onem sodišču. Očitno imajo preveč denarja. Morda bi ga morali raje vložiti v razvoj mladinskega in ženskega nogometa."

"Tudi največjim nevednežem je jasno, da je superliga pogorela, a trojica klubov še naprej grozi. Težko je komunicirati z njimi, če so pobegnili tako rekoč čez noč in se do danes niso vrnili. Dobivamo samo neka pisma. Sam jih nisem prebral, so mi pa naši pravni strokovnjaki povedali, da imajo grozečo vsebino," je razkril predsednik Uefe.

"Ko se pogovarjam z 244 klubi v Evropski klubski zvezi, uporniki niso najbolj priljubljeni. Tožarijo vsepovprek in grozijo. Njihovo stališče je 'mi bomo igrali naše elitno tekmovanje, ostalim pa bomo dali nekaj drobtinic.' Nihče si ne želi miloščine."
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice