Šport > Nogomet
8409 ogledov

Barcelona potrdila naslednjo veliko okrepitev, odkupna klavzula: 400 milijonov!

Eric Garcia Profimedia
Barcelona je iz Manchester Cityja pripeljala še eno veliko okrepitev, domov se je namreč vrnil dolgo izgubljeni sin.

Katalonski nogometaš in španski reprezentant Eric Garcia se vrača v svojo Barcelono, kar je katalonski velikan potrdil tudi na svojem uradnem Twitter profilu. Z 20-letnim branilcem naj bi Barcelona podpisala petletno pogodbo.

Sedaj že nekdanji nogometaš Manchester Cityja je svojo kariero začel prav pri mlajših selekcijah Blaugrane, preden se je leta 2017 preselil na Otok k sinje modrim iz Manchestra.

Tu je najprej v vlogi kapetana nastopal za mlajše selekcije Meščanov, preden je 18. decembra 2018 pri komaj 17 letih debitiral za člansko moštvo. Mladi Španec si je v naslednji sezoni z odličnimi nastopi celo izboril stalno mesto v prvi postavi, dokler ni poleti 2020 zavrnil podaljšanje pogodbe, zaradi česar trener moštva Pep Guardiola v zadnji sezoni ni nanj resno računal.

Za City je Garcia tekom treh sezon tako zbral 35 uradnih nastopov, pohvali pa se lahko z angleškim superpokalom, ligaškim pokalom in enim državnim naslovom. Prav tako je bil član ekipe, ki se je v letošnji sezoni prebila do finala Lige prvakov, sam pa je nastopil na treh tekmah v tem tekmovanju.

Eric Garcia | Avtor: Profimedia Profimedia

Zelo dobri nastopi v dresu Manchester Cityja so mu zagotovili tudi vpoklic v člansko špansko reprezentanco, za katero je kljub komaj 20 letom že zbral sedem nastopov.

Zdaj pa se je Eric Garcia svojemu matičnemu klubu pridružil kot prost igralec, potem ko mu je z angleškim velikanom potekla pogodba. Z Barcelono naj bi podpisal za naslednjih pet let, v pogodbi pa je tudi odkupna klavzula, ki znaša kar 400 milijonov evrov.

Sergio Agüero Tržnica Šport Sergio Agüero podpisal dveletno pogodbo

Barcelona je sicer v zadnjih dneh zelo aktivna, saj je včeraj potrdila podpis pogodbe s še enim nogometašem Manchester Cityja, Sergiom Aguerom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice