Šport > Nogomet
18736 ogledov

Vračajo vstopnice, udarili pa tudi po Čeferinu

Aleksander Čeferin Profimedia
Nezadovoljstvo med navijači iz Londona.

Vodstvo Chelseaja je vrnilo več kot 800 vstopnic za sobotni finale lige prvakov proti Manchester Cityju v Portu, je poročal BBC. Neprodane vozovnice so del čarterskega paketa, ki je vključuje tudi lete.

"Vztrajanje Evropske nogometne zveze pri čarterskih letih je razlog, da nismo prodali vseh vstopnic. Cena 400 evrov je za zdajšnjo stanje previsoka, potovanje pa je še tvegano. Nezadovoljni smo, ker so bile boljše rešitve, tekma bi bila lahko bližje domu," so sporočili iz Chelseaja.

Finale je bil sprva dodeljen Istanbulu, zaradi razmer v zvezi z epidemijo novega koronavirusa ga je Uefa pozneje prestavila na stadion Dragao, kjer bo lahko 16.500 navijačev. To je približno tretjina normalne kapacitete.

Tako Chelseaju kot Manchester Cityju je bilo sicer v dogovoru med Uefo in portugalskimi oblastmi dodeljenih 5.800 vstopnic. Paket za ogled finala sicer vključuje tudi razne omejitve in testiranja, navijači londonskega kluba pa so ogorčen nad ceno, ki se giblje med 65. in 350. funti (75. in 400. evri). 

Organizirani navijači Chelseaja, Chelsea Supporters Trust (CST), so Uefo obtožili ignorance do navijačev. "Po superligi so se predstavljali kot prijatelji, zdaj so nam spet obrnili hrbet," so zapisali. Navijači bi ob dodatnih testiranjih in stroških na Portugalskem prežveli le 24 ur, cene do 400 funtov pa so po njihovem mnenju nezaslišane. 

"Združeni smo v boju proti lažem, pohlepu, hinavstvu in prevaram Uefe in njihovega predsednika Aleksandra Čeferina," so na twitterju zapisali pri CST, predsednka Uefe pa označili za botra pohlepa (greedfather; op. p.).

 
Komentarjev 5
  • jan631 10:03 28.maj 2021.

    Največji nesposobnež.NZS,ko jo je vodil je skoraj uničil.Nobene uvrstitve na nobeno tekmovanje mu ni uspelu kot predsedniku NZS.

  • Frice 22:50 27.maj 2021.

    Nazadnje bo še vesel (ha V) da se bo lahko umaknil na slovensko funkcijo in levaki se bodo klanjali naslednjemu luzerju.

  • Baraba1952 18:19 27.maj 2021.

    Kmalu bo bivsi