Šport > Nogomet
1026 ogledov

Pred finalom lige prvakov že pretepi v središču mesta

finale lige prvakov
1/14
Epa
Privrženci obeh angleških klubov skrbijo za nadure portugalskih policistov.

V soboto bo v Portu odigran finale lige prvakov, pomerila se bosta angleška kluba Manchester City in Chelsea. Prvotno bi moral biti finale odigran v Istanbulu, a so ga zaradi epidemije koronavirusa v Turčiji prestavili na Portugalsko. Ta je bolj dostopna tudi angleškim navijačem, ki pa so v mestu že povzročili težave.

Po velikih problemih, ki jih je imela Anglija zaradi nogometnih huliganov v preteklosti, so na Otoku s strogimi kaznimi skoraj popolnoma odpravili navijaško nasilje, a si zato nekateri pripadniki klubov znajo toliko več privoščiti ob igranju svojih moštev zunaj domovine. Tako je bilo tudi tokrat v Portu.

Šport: Težave na finalu lige prvakov, tekma se je začela z zamudo. Liga prvakov Velika sprememba Šport Tako bo spremenjena Liga prvakov Aleksander Čeferin 'Boter pohlepa' Šport Vračajo vstopnice, udarili pa tudi po Čeferinu

Pri Uefi so obema kluboma dodelili 5.800 vstopnic, nekateri navijači pa so na Portugalsko prišli že nekaj dni pred finalom. V noči s četrtka na petek so se pričeli prvi spopadi, ki so jih domačini lahko spremljali le z začudenjem, policija pa je večkrat morala posredovati.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice